Želite primiti drugu dozu cjepiva? Onda požurite na ovu adresu, jer danas je zadnji dan!

Foto: HZJZ

Započela je druga faza cijepljenja, pa je HZJZ organizirao cijepljenje za starije osobe ali i one sa kroničnim bolestima u zagrebačkoj sportskoj dvorani Učilišta vatrogastva, zaštite i spašavanja je 22., 23. i 24. ožujka. koje su u veljači primile prvu dozu cjepiva.

Kako bi se smanjile gužve i olakšao cijeli proces kako za građane tako i za djelatnike, ovaj put se cijepljenje podijeljeno na tri dana u razdoblju od 09:00 do 13:00 sati. Od strane liječnika obiteljske medicine ranije je pozvano oko 900 pacijenata koji su se ponovno odazvali i došli na drugu dozu cjepiva protiv bolesti COVID-19.

Zbog prirode organizacije, protočnosti na cijepnom mjestu i izbjegavanja grupiranja građana, naglasak nije na osobama koje su teže pokretne ili nepokretne ili kojima lokacija cijepljenja uslijed uznapredovale životne dobi ili drugih okolnosti nije lako dostupna, jer je za takve osobe nužno organizirati cijepljenje na mjestu koje im je lakše dostupno, odnosno bliže njihovim kućama (domovi zdravlja, liječnici obiteljske medicine) ili u njihovom kućanstvu putem kućnih posjeta ili mobilnih timova.

Naime, 1. ožujka 2021. pokrenut je nacionalni sustav prijavljivanja građana koji su zainteresirani za cijepljenje protiv bolesti COVID-19. Zainteresirane osobe mogu se prijaviti na cijepljenje preko internetske stranice: cijepise.zdravlje.hr

Za one koji se iz različitih razloga ne mogu sami prijaviti preko internetske stranice, prijavu na internetskoj stranici umjesto njih će ispuniti operateri u pozivnom centru: 0800 0011


Komentari