ŽELITE POSTATI ‘TETA PRIČALICA’? Evo idealne prilike za vas

huffingtonpost.com

Tete pričalice i stričeki svakodnevno su posjećivali odjele Dječje bolnice Srebrnjak, zabavljali djecu, čitali im i pričali priče, organizirali radionice i igrali se s njima.

U organizaciji Udruge Smiješak za sve i riječke udruge Portić proteklog je vikenda u OŠ Ivana Gorana Kovačića održana dvodnevna edukacija za nove volontere – Pripovjedač(ic)e priča za laku noć djeci koja borave u bolnicama.

Ciljevi projekta koje „Smiješak za sve“ uspješno provodi već drugu godinu u Dječjoj bolnici Srebrnjak je osnaživanje hospitalizirane djece i smanjivanje negativnih posljedica hospitalizacije. Na ovaj seminar u sklopu kojeg je održana edukacija i radionica Svako dijete uživa u priči prijavilo se više od 100 zainteresiranih volontera.

Kroz ovaj projekt poznat pod nazivom tete pričalice prošlo je od 2104. godine više od 150 volontera koji su odradili čak 3000 volonterskih sati! Tete pričalice i stričeki svakodnevno su posjećivali odjele Dječje bolnice Srebrnjak, zabavljali djecu, čitali im i pričali priče, organizirali radionice i igrali se s njima. Od ove jeseni, valja istaknuti, projekt se širi i na dječji odjel Bolnice Sestara milosrdnica u Zagrebu.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Projekt su poduprli: Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo socijalne politike i mladih, Grad Rijeka, KBC Rijeka, Gradska knjižnica Rijeka, Sveučilišna zaklada, Filozofski fakultet u Rijeci, Gradski ured za zdravstvo Grada Zagreba, Knjižnice Grada Zagreba, Dječja bolnica Srebrnjak, bolnica Sestara milosrdnica iz Zagreba, OŠ Ivana Gorana Kovačića, Turistička zajednica Grada Zagreba, Volonterski centar Zagreb i pekarnica Dubravica.[/box]


Komentari

loading...
-->