‘ŽELIMO USPJEH PRENIJETI NA CIJELU HRVATSKU!’ Promovirani novi magistri i inženjeri elektronike

Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX

Na Fakultetu elektronike i računarstva (FER) u Zagrebu promovirano je 539 magistara inženjera. Tom prigodom dekan Prof. dr. sc. Vedran Bilas poručio okupljenima kako žele uspjeh FER-a prenijeti na cijelu Hrvatsku.

“Želimo pomoći, surađivati i dijeliti svoje znanje i iskustvo s drugima. Želimo uspjeh FER-a prenijeti na cijelu Hrvatsku da bismo uspjeli zajedno. S diplomom FER-a možete raditi bilo gdje na svijetu. A mi se trudimo da radite nove, velike stvari iz Hrvatske za cijeli svijet. Zajedno smo snaga koja pokreće i unapređuje Hrvatsku“, poručio je Bilas mladim inženjerkama i inženjerima.

Povodom obilježavanja Dana FER-a, novoizabrani dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) Sveučilista u Zagrebu Vedran Bilas prvi se puta obratio široj javnosti. Na fotografiji: dekan Vedran Bilas. Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX

Svečanost su upečatljivim motivacijskim govorima upotpunili alumni FER-a Igor Strejček i Josip Ćesić, danas čelnici vodećih tehnoloških poduzeća.

Direktor Microblinka za Hrvatsku Igor Strejček pozvao je promovente da eksperimentiraju jer je ”tako lakše učiti”.

”Kronični sam optimist, ali, osim uspješnih priča, duže bi trajalo kad bih pobrojao svoje neuspješne priče, no to je realna komponenta života jednog optimista. Izlazite danas s FER-a kao top proizvod, kao zajednički rezultat vas i onih koji su vas odgajali i educirali, i veliko im hvala. Budite ljudine, budite FER-ovci”, zaključio je Strejček.

Josip Ćesić, suosnivač i izvršni tehnički direktor hrvatskog poduzeća Gideon Brothers, podijelio je svoju priču o ostanku na FER-u i nakon završetka studija.

”U grupi profesora Ivana Petrovića postizali smo zapažene rezultate na globalnim robotičkim ljestvicama i publicirali u najrelevantnijim robotičkim časopisima. Za osnivanje tvrtke, gledajući iz ove perspektive – ostanak na FER-u bio je ključan”, rekao je.

Ocijenio je da je Hrvatska je danas država u kojoj stasaju uspješne tehnološke kompanije s globalnim utiskom.

“Uspješni tehnološki proizvodi više nisu rezervirani za Silicijsku dolinu, London ili Berlin. Danas, iz Hrvatske, imate priliku graditi proizvode za cijeli svijet. Svatko od vas od danas ima priliku igrati svjetsko prvenstvo. I pobjeđivati”, istaknuo je Ćesić.

U ime studenata govorili su predstavnici promovenata Marko Pavlek, Marko Čuljak, Luka Mesarić i Juraj Barlek.

Promocija 525 FER-ovih prvostupnika održat će se u nedjelju, 4. prosinca, također u SC-u.

Komentari