‘Želimo svoj plac’: Pokrenuta inicijativa za izgradnju tržnice Ljubljanica

Danas je zagrebački HNS na križanju ulica Dragutina Golika i Baštijanove, održao akciju pod nazivom „Želimo svoj plac! – inicijativa za izgradnju tržnice Ljubljanica“.

„Ovom akcijom želimo ukazati na veliku potrebu stanovnika Trešnjevke sjever, pogotovo Ljubljanice, Rudeša, Antuna Starčevića, Ciglenice i Pongračeva, da se, nakon dugog niza godina od početne inicijative i peticije, konačno krene s aktivnostima na izgradnji tržnice Ljubljanica, na ovom prostoru današnjeg parkirališta kod Golikove i Baštijanove. Tržnica za ovaj dio grada je velika potreba, više od 20-ak tisuća stanovnika ovog dijela Trešnjevke-sjever bi na taj način dobilo jedan iznimno potreban i kvalitetan sadržaj. Iskreno se nadam da će i ova današnja naša akcija HNS-a pomoći da Zagrebački holding i gradska uprava konačno krenu u realizaciju gradnje tržnice Ljubljanica“, istaknuo je Srdjan Vlaović, predsjednik HNS-ove podružnice Trešnjevka-sjever.

Uz vijećnike HNS-a mjesnih odbora s područja gradske četvrti, akciji je prisustvovao i gradski zastupnik i predsjednik zagrebačkog HNS-a Tomislav Stojak, koji je, uz važnost izgradnje tržnice na Ljubljanici, istaknuo i potrebu da se i ostale zagrebačke tržnice konačno krenu obnavljati, kako bi postale ono što su nekada bile.

„Godinama upozoravamo na loše stanje zagrebačkih tržnica, želimo da se konačno krene u uređenje Branimirove tržnice, da se oživi tržnica u Prečkom, konačno napravi krov na tržnici u Španskom, te da stanovnici Vrapča dobiju pravu malu, modernu tržnicu umjesto sadašnjeg rugla kojeg imaju“, istaknuo je Stojak.

Zagrebački HNS će i nakon današnje akcije nastaviti s prikupljanjem potpisa kao znak podrške za izgradnju tržnice Ljubljanica.


Komentari