Zeleni odred uručio DORH-u prijavu zbog sumnje u ‘kriminalno mešetarenje’ oko atraktivnog zemljišta na Medvednici

pp-medvednica.hr

Predstavnici Zelenog odreda braniteljske udruge “Vidra – veterani i društvena akcija” u srijedu su uručili Državnom odvjetništvu prijavu zbog osnovane sumnje u “kriminalno mešetarenje” oko atraktivnog zemljišta na Medvednici, gdje su uočili preparcelacije tog državnog zemljišta.

“Prikupili smo određeni dio dokumentacije koji upućuje na nelegalno djelovanje. Najveću pozornost izazvala je žurna preparcelacija određenih dijelova Medvednice”, rekla je predsjednica udruge Vidra Vesna Grgić.

Grgić je istaknula lokaciju Brestovac, koju je udruga htjela otkupiti od grada, no analizom katastarskih čestica uočeno je neslaganje novih sa starim podacima.

“Naslućujemo da se radi o mogućoj zamjeni katastarskih čestica – državnog, to jest našeg vlasništva, za privatno vlasništvo”, napominje Grgić.

U razgovoru s djelatnicom Hrvatskih šuma saznali su da se veliki dio šume na Brestovcu uklonio zbog izgradnje sanjkališta, a plan je izgraditi i međustanicu žičare, što naglašava bitnost te lokacije.

Iz udruge ističu da su upoznati s imenima dvije istaknute osobe na koje glase zamjenske parcele – jedna je djelatnik Hrvatskih šuma, a druga poduzetnik, do nedavno visoko rangirani član jedne gotovo zaboravljene stranke u Hrvatskoj.

“Nažalost, s imenima nećemo izlaziti van, to ćete morati pitati DORH kojemu predajemo sve naše informacije”, poručila je Grgić.

Članica udruge Gordana Pasanec ustvrdila je da su primili nekoliko prijetećih poziva s nepoznatih brojeva, nakon čega su počeli snimati sve razgovore.

Svoje dokaze prethodno su predali pučkoj pravobraniteljici, a u DORH će doći još jednom predati prijavu za zemljište na Jelenovcu.


Komentari