Zelena gastro oaza na Strossmayerovom trgu: Posjetili smo Burger Festival, a evo što nas je najviše oduševilo!

Pucanj Gričkog topa 2. rujna, točno u podne, označio je otvorenje 5. Zagreb Burger Festivala na zagrebačkom Strossmayerovom trgu. Unatoč pandemiji koronavirusa i niskim očekivanjima što se odaziva tiče, situacija je, kažu nam ugostitelji – gotovo jednaka prošlogodišnjoj!

Od 2. do 13. rujna ljubitelji glazbe, dobre hrane, pića i “chillanja” imaju priliku probati neobične i klasične okuse mesnih delicija, a koje će spremati poznati Chefovi i vrsni ugostitelji Mate Janković, Ivan Pažanin, Mario Mihelj, Marko Palfi, Goran Nišević i Marin Medak.

Peti rođendan mirisne zelene oaze na Strossmayerovom trgu rijetko tko bi želio zaobići, stoga smo se i mi uputili probati ta gastro čuda o kojima Zagrepčani bruje.

Sa samim ulaskom u oazu dobrih mirisa čeka vas Submarine kućica sa burgerima raznih okusa, a mi smo, naravno, odlučili probati nešto novo, pa smo tako odabrali “La Fantaisie”  – burger od 100% junetine iz lokalnog uzgoja, svježe rikole, brie sira, doie grasa, crnog kavijara te umaka od istarskog bijelog tartufa i ono što možemo reći je jednom riječju doista – FANTAZIJA!

Usudimo se reći, ne samo za one hrabre koji vole probati nešto novo!

Par koraka dalje i dolazite do Mangosta Cocktail bara sa raskošnom ponudom koktela kako bi nakon dobrog burgera malo utažili žeđ i opustili se.

Od silnog izbora, uistinu je bilo teško izabrati koktel, ali je na kraju odabir pao na Jungle bird, koktel poslužen u kori grejpa. Osim što izgleda savršeno, količinski je taman da se opustite i osvježite, a da ne krenete raditi nešto čega se sutradan možda nećete sjećati.

Uvijek je dobro “nadoći” uz dobru, jaku kavu, a ni toga ne nedostaje na Burger Festivalu.

Na vozilu Hug & Punch Coffee Co. čekaju vas simpatični barmeni koji spremaju pravi užitak vašeg omiljenog napitka, a usput će vam vrlo rado ispričati “svoju priču” koju možete pogledati u nastavku:

Nakon dobre kavice, na Burger Festivalu ćete sigurno opet ogladniti jer tamo se ne dolazi bez spremnog mjesta za barem četiri burgera! Dolaskom do, između ostalih, burgera poznatog Chefa Ivana Pažanina, možete kušati tri vrste burgera – original, Basil Garlic Burger i Cispy Kapula burger, koji smo odabrali i naravno da se nismo razočarali.

 

Taj bogat okus kojeg se ne možete zasititi zadovoljit će vaše okusne pupoljke, a na kraju ostavit i ljutkast okus – taman da “prerežete” s nečim osvježavajućim i slatkastim. Idealno je, preporučamo vam iz prve ruke, odšetati do preslatkog Nekić Trucka gdje možete probati batke sa nachosima sa slatkastim umakom tajnog recepta uz njihov koktel! Vjerujete nam, nećete požaliti!

Što se batka tiče, porcija je inače veća i punija, a upravo zbog veličine porcija mi smo tražili malo – za degustaciju!

Burger Festival stoga ne privlači samo one koji vole dobro pojesti, već i one koji više vole guštati uz dobro pićence, zahvaljujući cocktail majstorima Marinu Nekiću na Jamnica Gemišt & Nachos trucku, koji uz gemište i pulled pork nachose priprema i smokana pileća krilca, Adrianu Nejašmiću iz Mangoste s tequila koktelima serviranim u grejpu te Gingle Bellsu s bogatom ponudom G3 Spirits ginova koji će se strastveno grliti s Thomas Henry tonicima.

Posjetitelji mogu glasati za svoj omiljeni burger putem QR koda označenog na računu, a tri najbolja burgera proglasit će se 13.9 u 18 sati.

Radno vrijeme festivala je pon, uto, sri i čet od 12 do 23 h, petkom i subotom od 11 do 01 h, a nedjeljom od 11 do 23 h. Ulaz na festival je besplatan.

Više informacija o programu i satnici pogledajte na društvenim mrežama: FB /ZgBurgerFestival i IG /zag burger festival/.


Komentari