ŽELE PREIMENOVATI ZRINJEVAC: Predložili su i da Titov trg postane Kazališni

commons.wikimedia.org

Zagrepčani su podijeljeni oko preimenovanja.

U srijedu se održava sjednica skupštinskog Odbora za preimenovanje naselja, ulica i trgova za ovu srijedu. Na rasporedu je šest točaka, a nazamljivije su one o preimenovanju Trga maršala Tita i Zrinjevca.

Kazališni usmjesto Titovog

Inicijativa za preimenovanje Trga maršala Tita u Kazališni trg aktualna je već neko vrijeme, a ovaj prijedlog podnio je Klub zastupnika HDZ-a, HSP AS-a i BUZ-a. Mogućnost preimenovama najavio je i predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić  koji tvrdi da ni zagrebački gradonačelnik nema ništa protiv, ali bi ovo pitanje najradije rješavao referendumom.

Oporba se ovom preimenovanju ošto protivi, a građani su podijeljeni, piše Zagrebancija. 

Trg Nikole Zrinskog postao bi Trg Nikole Šubića Zrinskog

Ovo je inicijativa zastupnika HSLS-a, a svakako se radi o manjoj izmjeni od one gore navedene. Ovu inicijaticu je i objasnio HSLS-ov Alen Ostojić.

“Još uvijek smo u godini Nikole Šubića Zrinskog, obilježili smo 450. obljetnicu Sigetske bitke, imali smo i svečanu akademiju, a Grad sve što je napravio je izbacio prezime Šubić. Sada je idealan trenutak da to napravimo. Na Zrinjevcu ne postoji spomenik Nikoli Šubiću Zrinskom, pa ćemo iznjeti i ovu inicijativu”, obrazložio je Ostojić.


Komentari