Zdrava došla u poštu faksirati dokumente za bolovanje oboljelog od korone, pa nastala cijela panika

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Žena koja je danas digla paniku u poštanskom uredu u novozagrebačkom naselju Zapruđe ipak nije bila zaražena koronavirusom nego se radilo o nesporazumu.

“Danas, 8. travnja 2020. godine po zaprimljenoj informaciji da je nepoznata ženska osoba bila u prostoru pošte u Zapruđu kojom prilikom je navodno sama izjavila da boluje od korona virusa i da zbog toga dezinficiraju poštanski ured, na mjesto događaja upućeni su policijski službenici.

Daljnjim provjerama na terenu, kroz razgovor sa zaposlenicima pošte i drugim obavljenim razgovorima, ono što je utvrđeno je da je u prostor pošte oko 9 sati ujutro doista i došla ženska osoba kako bi predala doznake za bolovanje druge osobe koje je bilo potrebno poslati u njegovo poduzeće. Utvrđeno je da ona ne boluje od korona virusa, a papiri jesu od osobe koja je zaražena, međutim koja je upravo iza razloga da poštuje odluke Stožera civilne zaštite RH, strogo poštuje odluku i nalazi se u svom stanu te ne izlazi van tog prostora kako ne bi zarazio svoje sugrađane.

Žena koja je donijela doznake, njihova je susjeda koja vodi brigu o zaraženoj osobi i njegovoj obitelji, koji se svi nalaze u samoizolaciji poštujući sve preporuke Stožera.

Navedene papire preuzela je prije tri dana, a prilikom predavanja tih doznaka zaposlenici u pošti s ciljem dodatnog samozaštitnog ponašanja, imala je ljudsku potrebu napomenuti da se radi o doznakama osobe zaražene Covidom-19, a što je krivo shvaćeno od zaposlenice u smislu da je ona zaražena.

U ovom se slučaju radilo o krivom shvaćanju dodatnog upozorenja koje je ženska osoba imala potrebu reći, iako je prethodno postupala u skladu sa svim uputama i preporukama kojima se smanjuje rizik od prenošenja zarazne bolesti te svojim ponašanjem nije odvela u opasnost nikoga od prisutnih u tom prostoru”, stoji u priopćenju Policijske uprave zagrebačke.


Komentari