Zbogom NEKVALITETNOM češnjaku iz Kine! OPG Gostrec Zagrepčanima nudi ‘autohtni slavonski češnjak’

commons.wikimedia.org

Već stotinu godina češnjak se u kućanstvima koristi diljem svijeta. Koristimo ga za sve vrste jela, a posebno u neodoljivim slavonskim kobasicama. Ono što je žalosno je činjenica kako češnjak koji se prodaje u trgovačkim lancima dolazi iz daleke Kine.

No, ne brinite! OPG mlade obitelji Gostrec, Zagrepčanima će od ovoga ljeta ponuditi “pravi” autohtoni domaći češnjak.

“Istina je kako ćemo ovo ljeto Zagrepčanima ponuditi pravi autohtoni slavonski češnjak koji je u potpunosti drugačiji od onoga iz Kine kojeg konzumiramo svaki dan”, rekao nam je Danijel Gostrec. Kako i sam kaže, Zagrepčanima jamče kvalitetu proizvoda.

“Od iduće godine počinjemo s proizvodnom eko češnjaka. Na zagrebačkim tržnicama, naš će se češnjak na štandovima moći naći pod nazivom “Autohtoni slavonski češnjak”, rekao nam je Danijel i dodao kako je razlika u dugotrajnosti i aromi domaćeg i inozemnog češnjaka neusporediva.

“Češnjak uvezen iz Kine ima kratki rok trajanja. Brzo mijenja boju tako da Slavonci kada rade kobasice s tim imaju problema. Vrlo je važan i transport robe, a naš češnjak u vijencu pod vlagom može trajati od sedmog mjeseca pa sve do petog mjeseca iduće godine i neće mu biti ništa”, objašnjava Danijel i dodaje kako kineski češnjak uopće nema arome, mirisa niti okusa.

Ova obitelj također se nada kako će Zagrepčani prepoznati kvalitetu njihovog češnjaka. Naime, povoljni agro-klimatski uvjeti donijeli su mu ovog ljeta urod od 600 kilograma, pa su prvi vjenčići češnjaka spremni za prodaju!

 


Komentari