Zbog velikog koncerta večeras ne voze tramvaji preko Trga bana Jelačića

ZET

Večeras se na glavnom zagrebačkom trgu održava humanitarni koncert “Želim život” u organizaciji Zaklade Ane Rukavine na kojem će nastupiti brojne glazbene zvijezde.

Zbog održavanja koncerta, tramvajski promet večeras će biti obustavljen Trgom bana Josipa Jelačića od 19.45 sati do završetka koncerta.

Tramvaji linija 1, 6, 11, 12, 13, 14 i 17 koje uobičajeno prometuju središnjim gradskim trgom bit će preusmjerene na Glavni kolodvor, odnosno Ulicu grada Vukovara.

“Zbog očekivano većeg broja ljudi koji će uživo pratiti glazbeni program, tramvajski promet središnjim gradskim trgom bit će obustavljen do završetka koncerta, a tramvajske linije preusmjeravat će se na Glavni kolodvor, odnosno u Ulicu grada Vukovara”, izvjestili su iz ZET-a.

Koncert “Želim život” Zaklade Ana Rukavina održava se 14. put za redom u sjećanje na novinarku Vjesnika Anu Rukavinu, koja je preminula bolujući od leukemije, i povodom 13 godina rada zaklade. Za vrijeme koncerta, koji uz izravan prijenos na Novoj TV počinje u 20,15 sati, tradicionalno se organizira humanitarna akcija.

Od 1. do 31. prosinca građani pozivom na broj 060 9000 Zakladi Ana Rukavina doniraju iznos od 5 kuna plus PDV. Tijekom koncerta na Trgu se organizira pozivni centar, a na telefone se javljaju osobe iz javnog i društvenog života.

Glavni je cilj akcije osigurati sredstva za daljnje prikupljanje uzoraka za Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te stručno usavršavanje mladih liječnika na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija.

Od početka rada zaklade, proširen je Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica sa 150 na gotovo 63.000 darivatelja, otvorena je javna Banka krvi iz pupkovine Ana Rukavina, a iz Hrvatskog Registra DDKMS i Banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina izdano je ukupno 114 transplantata za hrvatske i inozemne pacijente.

“Zahvaljujući velikim naporima i uz pomoć darivatelja, donatora i prijatelja Zaklade Ana Rukavina, Hrvatska je 11. država u svijetu po broju potencijalnih darivatelja na 10.000 stanovnika te 8. u svijetu po broju darovanih krvi iz pupkovine na 10.000 stanovnika”, istaknuto je internetskim stranicama zaklade.


Komentari