Zbog snijega u Zagrebu očekuju se odstupanja u redu vožnje! Iz ZET-a poručuju: ‘Krenite ranije prema odredištima’

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Snijeg je zabijelio Zagreb, a na stranicama ZET-a stoji obavijest kako se zbog toga očekuju i odstupanja od planiranog reda vožnje u pojedinim dijelovima grada.

Kažu i kako se o nesmetanom tijelu tramvajskog prometa brine zimska služba ZET-a sa specijaliziranim vozilima. Prohodnost održavaju četiri tramvajske ralice na više od 116 kilometara pruge, poručili su iz ZET-a.

Građane su zamolili za strpljenje, ali i da krenu ranije prema svojim odredištima.

Foto: ZET

“Tramvaji i autobusi prometuju s povremenim odstupanjem od reda vožnje. Prometnice su skliske i mokre te se vozi sporije i uz dodatan oprez.

Podsjećamo, dozvoljeno je korištenje 40% ukupnog kapaciteta vozila javnog prijevoza, a najveći broj istovremenih putnika u prijevoznoj jedinici istaknut je na ulaznim vratima. U slučaju gužve, preporučujemo, pričekajte sljedeće vozilo, a maske su obvezne tijekom cijeloga putovanja”, poručili su iz Zagrebačkog holdinga.

U istočnom dijelu grada i Novom Zagrebu danas je došlo do prekida tramvajskog prometa, no oni nisu uzrokovani trenutnim vremenskim prilikama već je u Dupcu došlo do nestanka električne energije, a u Zapruđu se oštetila naponska mreža, poručili su iz ZET-a, piše HRT.


Komentari