Zbog Severine i Milana reagirao i Općinski sud u Zagrebu: ‘Pjevačica vrši pritisak i krši osnovna prava svog sina’

Facebook

Medijski prostor je iskorišten kako bi se obezvrijedio i omalovažio rad sutkinje Verice Nikić’
Općinski građanski sud u Zagrebu oglasio se priopćenjem o slučaju Severine Kojić i Milana Popovića, koji se spore oko skrbništva nad njihovim djetetom.

Podsjetimo, pjevačica je odlučila istupiti u medije te je dalate u emisiji RTL Direkt optužila Milana Popovića da zanemaruje svoje roditeljske dužnostia obrušila se i na sutkinju Nikić.

Općinski građanski sud u Zagrebu reagirao je zbog eksponiranosti slučaja i naglasio da se tako vrši pritisak na rad suda.

Priopćenje u nastavku prenosimo u cijelosti:

Nakon što je Općinski građanski sud u Zagrebu u predmetu broj P Ob-1083/15 koji se vodi u pravnoj stvari tužitelja M.P. protiv tužene S.K. radi izmjene odluke s kojim roditeljem će dijete živjeti i susretima i druženjima, donio privremenu mjeru kojim je odlučeno da dijete jednako vremena provodi s ocem i s majkom, , nakon pune 43 godine njezinog besprijekornog radnog staža, kao i da se izvrši neprimjeren i nedopušten pritisak na rad sutkinje, kao i Županijskog suda, s obzirom je po izrečenoj mjeri u tijeku žalbeni postupak. Sudac u postupku utvrđuje činjenice, provodi dokaze i primjenjuje pravo vodeći se pri tome, prije i iznad svega najboljim interesom djeteta o kojem u konkretnom slučaju odlučuje.

U tom radu sudac ima pomoć i drugih stručnjaka – socijalnih radnika, psihologa i sudskih vještaka. Odluka se donosi na temelju savjesne i brižljive ocjene svih provedenih dokaza. Odluku sudac ne donosi zato što je netko majka djeteta, a netko otac, niti zato da dobije naklonost roditelja kojem su mediji dostupni, niti javnosti, niti politike, udruga, niti zato da se na brzinu riješi predmeta. Sudac donosi odluku zato što se roditelji nisu znali, mogli ili htjeli dogovoriti, a često i zato što jedan ili oba roditelja ne prepoznaju potrebe djeteta i stavljaju svoje osobne interese ispred interesa svoga djeteta.

Protiv svake odluke suda, stranka ima pravo korištenja pravnih lijekova. Odluke suda prvog stupnja preispituju se u žalbenom postupku pred Županijskom sudom, a ne na ulici i medijima.


Komentari