Zbog problema na autobusnoj liniji Beč-Zagreb intervenirala i policija

FOTO: Facebook

U nedjelju je, zbog problema na liniji Beč – Zagreb, intervenirala i austrijska policija jer je jedna od putnica koja se nije uspjela ukrcati stala na vrata autobusa i tako ga spriječila da krene.

Kad je autobus iz Beča stigao na Glavni kolodvor u Grazu, u njemu je bilo još pet mjesta, a onih koji su imali karte i rezervacije dvadesetak, požalile su se dvije građanke za 24 sata. Bio je to autobus iz Beča preko Graza i Varaždina za Zagreb, a u Graz je stigao u nedjelju u 19.30.

“Svih dvadesetak ljudi koji su čekali autobus iz Beča u Grazu imali su povratne karte, a rezervirali su mjesto kod gospođe Milene. Nju treba zvati, pa kaže da vas je stavila na popis putnika, no za to nemate potvrdu. Pojavila se na kolodvoru nakon brojnih poziva ogorčenih putnika. Pitali su je kako rezervirati da budu sigurni da će ih mjesto čekati. Mladić je rekao da se više puta nije uspio ukrcati u bus, a rezervirao je na razne načine, putem interneta, na kolodvoru ili kod nje”, kazala je čitateljica 24 sata.

“Ovakve situacije često se događaju, pogotovo u vrijeme blagdana. Problem je neobjedinjen sustav rezervacije karata i neodgovorno ponašanje prijevoznika. Putnici rezerviraju karte, a onda ostanu na hladnoći. Ja imam gdje spavati, no većina putnika nema. Nešto se napokon mora promijeniti”, dodala je.

U nedjelju je intervenirala i austrijska policija jer je jedna od putnica koja se nije uspjela ukrcati stala na vrata autobusa i tako ga spriječila da krene. “Kad je policija došla, Milene više nije bilo, no nazvali su je i navodno im je obećala da će doći drugi bus iz Zagreba. Policija je putnicima ponudila da ga čekaju u postaji blizu kolodvora. Moramo zahvaliti vozačima jer su ostali pribrani i pristojni, a u nezavidnoj su situaciji jer se svi prvo okome na njih, no oni tu ne mogu gotovo ništa. Vozači su već po polasku iz Beča centrali javili da imaju puni autobus”, napomenula je čitateljica.


“Radi se o nepoštenoj poslovnoj praksi koja je sukladno članku 31. Zakona o zaštiti potrošača zabranjena. Putnicima savjetujem da prema članku 10. istog Zakona podnesu pisanu reklamaciju na uslugu te zahtjev za povrat novca za cijenu karte i nastale troškove što može biti cijena smještaja radi nemogućnosti ulaska u autobus, cijena prijevoza do stanice i nazad te za troškove eventualno nastale štete”, savjetuje Hana Jurić iz istarskog potrošača. Dodala je da se prijevoznik na reklamaciju mora očitovati u roku 15 dana, a ako ne dobiju odgovor ili njime nisu zadovoljni, savjetuje da se obrate drugom stupnju, Povjerenstvu. Dužno se očitovati u 30 dana od primanja dopisa.

Ako opet dobiju nezadovoljavajući odgovor ili se pružatelj ogluši na dopis, mogu ih prijaviti Tržišnoj inspekciji. “Žao nam je zbog neugodnosti koje su imali putnici. Kao prijevoznik na toj liniji ni najmanje nismo pridonijeli neugodnoj situaciji 17. prosinca, a o sličnima nemamo saznanja. Prozvana žena nije naš radnik”, odgovorili su iz Autobusnog prijevoza iz Varaždina,

Komentari

loading...