Zbog pješačke zone: Taksisti prosvjedovali sa slikom prekriženog Tomaševića na autima

Prosvjed Taksista( Foto: Zagreb.info)

Zagrebački taksisti u utorak su poslijepodne održali tihi prosvjed u Preradovićevoj ulici, nedaleko početka nove pješačke zone koja je uspostavljena prije tjedan i pol.

Već problemi zbog novih pješačkih zona: ‘Kak bumo mi tu došli po starije ljude u bolnicu’

Njihovi su automobili, podsjetimo, ranije bili smješteni u Masarykovoj ulici, odakle su primali putnike. Zbog nove pješačke zone sad ondje više ne smiju parkirati, pa su izrazili svoje nezadovoljstvo.

1 euro = 7,53450 kuna

Zbog toga su se i okupili u centru grada. Taksistica Gordana Maranić objasnila je zašto su se okupili i što žele.

Stajalište koriste 90 godina

“Želimo da nam se vrati taksi stajalište u Preradovićevoj koje koristimo 90 godina te je sad ukinuto prisilno. Nemamo ništa protiv pješačkih zona, ali treba postojati alternativa”, objašnjava.

Taksisti su na vjetrobransko staklo stavili fotografiju Tomaševića (Foto: Zagreb.info)

“Zakinut je veliki broj građana, nemaju gdje ići do taksija. Turisti su zbunjeni, starije gospođe, osobe s invaliditetom također. Mi smo ostali bez svog radnog mjesta”, napominje gospođa Maranić.

Riječ je o prosvjedu samostalnih taksista koji nemaju veze s Udruženjem auto taksi prijevoznika Grada Zagreba. Žele sastanaka s gradonačelnikom te da im se uspostave stajališta na cijeloj desnoj strani Preradovićeve ulice.

Što će biti sa Starom Vlaškom: Otkrili smo Tomaševićev plan za ovu pješačku zonu

Obećali im taksi stajalište

U Gradu su im, pokazali su nam dokumente, obećali taksi stajalište, no oni ističu da je to premalo. “Oni su nam iz Grada obećali da bi nam stavili južni dio Preradovićeve dva taksi stajališta, to je smiješno”, govori taksistica.

Prosvjed taksista (Foto: Zagreb.info)

Drugi taksisti kažu da ne namjeravaju stati dok se to ne ostvari. “Ako treba svaki dan ćemo prosvjedovati. Spremni smo plaćati kazne policiji i prometnim redarima.

Dovedeni smo do zida, nemamo više rješenje, nemamo svoje radno mjesto i ne možemo zaraditi za normalan život. Nešto moramo poduzeti kako bi se nešto promijenilo”, rekao nam je drugi taksist.

Taksisti prosvjed pripremaju i u srijedu u 11 sati u Preradovićevoj ulici. Prema informacijama na prosvjed dolazi i Ivan Pernar.


Komentari