ZBOG OVE ODLUKE! Povjerenstvo za sukob interesa otvorilo predmet protiv Tomislava Tomaševića

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Jedna od prvih odluka gradonačelnika Tomislava Tomaševića, odnosno Skupštine Holdinga jest razrješenje  dosadašnjeg Nadzornog odbora i Uprave Zagrebačkog Holdinga te imenovanje Odbora u djelomičnom sastavu. Podsjetimo, prema toj odluci nova predsjednica je Suzana Brenko, a članovi Ratko Bajakić i Damir Topić. U djelomičnom sastavu Uprave Holdinga su predsjednik Uprave Nikola Vuković i član Uprave Ante Samodol.

Tijekom utorka, nakon sastanka o obnovi s ministrom graditeljstva Darkom Horvatom, Tomašević je komentirao navedenu odluku.

“Kad vas zatekne izvješće s 305 milijuna kuna gubitaka, imali smo dvije opcije – ili ostaviti staru Upravu, koja očito nije stavila stvar pod kontrolu ili razriješiti staru Upravu i ostaviti Holding bez nove nekoliko mjeseci koliko bi trajao javni natječaj. Odlučili smo se da je najodgovornije rješenje imenovati minimalni broj članova Uprave kako bi se odmah počelo s rješavanjem problema, a za ostale članove Uprave raspisati natječaj”, izjavio je.

Između ostalog, Tomašević je izjavio i da je imenovanje bila nužna mjera te će ponoviti tu iznimku ako to bude nužno.

Ipak nije sve proteklo glatko. Naime, predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković, za Dnevnikhr potvrdila je da je protiv gradonačelnika Zagreba otvoren predmet jer je prekršio proceduru imenovanja novih čelnika Holdinga.

Komentari