ZBOG NJIH JE ZAGREB POSEBAN: Ovi pojedinci čine gradsku žilu kucavicu (FOTO)

Zlatko Gašpar

Ništa ne čini Zagreb kao ovi iskričavi pojednici.

Svaki dan prolazimo pored takvih pojedinaca, ponekad nam izmame osmijeh na lice, a često ih pogledamo samo krajičkom oka i prođemo pored njih kao da su jednostavno dio svakodnevne rutine.

Zlatko Gašpar
Zlatko Gašpar

Oni stoje, izvode svoju točku i ne mare za vrijeme. Za njih ono i tako nije bitno. U tkanju gradskog života takvi “likovi” čine poseban kroj. Dok drugi zabrinuto koračaju s rukama na leđima i jure neko bolje sutra njihovo je tu na cesti. Ulice, trgovi i sitni znak pažnje slučajnog neznanca čine njihovo jučer, danas i sutra.

Zlatko Gašpar
Zlatko Gašpar

Koliko je samo osmijeha nestašne i radoznale djece izmamio ovaj zlatni performer. Čekajući njegov trzaj ili pomak stali bi tek pojedinci, zastali i posvetili mu tu dragocjenu minutu. A on stoji, stasit i odvažan, strpljiv i istovremeno ponosan kao da grad pripada njemu, no dobro zna da on pripada gradu. Iza blještave vanjštine krije se par duboko usađenih očiju koji jedva čeka svoju minutu pažnje…

Grad i građani su njegova korica kruha koja pokreće zlatnu žilu kucavicu. I bit će tako, a kada ne bude tek će poneka duša zabrinuto staviti ruke na leđa, pogledom trgom prošarat i na njegovu odsutnost se razočarat.

>>>ON JE POSTAO HIT NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Upoznajte uličnog svirača kojeg svi obožavaju (FOTO)


Komentari