ZBOG NEMARA UMALO DOŠLO DO LJUDSKIH ŽRTAVA : Tragedija izbjegnuta samo zahvaljujući sposobnim vatrogascima!

Screenshot/RTL

“Nisam ono paničar, ali sam jučer otvorila prozor nekakav gusti dim dolazi, ali vjetar je puhao. Ali onda moja kćer je gledala vidi da je to na 17. katu. Gadno je”, ispričala je stanarka Višnja za portal vijesti.hr.

Srećom, nitko nije bio ozlijeđen. Hitna medicinska služba  je samo pregledala 49-godišnjeg vlasnika stana koji se nagutao dima. On inače živi u izrazito teškim uvjetima u derutnom stanu.

“Ne bi trebao bacati ni čikove kroz prozor jer pada ljudima na terasu. Meni su isto stvari tamo, može svašta se zapaliti”, kaže Gabor.

Njegov je opušak, kako je  policija i potvrdila za spomenuti portal, i bila uzrok požara.

Vatrogasci su morali crijeva vući po stubištu budući da hidrantska mreža nije obnavljana dugih 20 godina.

“Znači ja ne poznam niti jednu vatrogasnu postrojbu u svije tu koja mora funkcionirati na taj način na koji moramo mi. Kao i u svim zgradama u Republici Hrvatskoj falile su cijevi. Ukoliko bi pustili vodu mislim da bi potpili cijelu zgradu”, izrekao je Siniša Jembrihzapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba.

Odgovornost za loše održavanje pripada suvlasnicima zgrade.

“To su ljudi jednostavno iz tih ormarića uzeli i mi smo prije nekoliko mjeseci dali da se to ponovo obnovi”, kaže Ivan Šulek, predstavnik stanara.

Ukoliko bi se crijeva mogla spojiti na zgradu, gašenje bi bilo brže i lakše.

“Tu se naš kolega dobro snašao pa da napravi čim manju štetu uzeo je od zgrade, pa je uzeo aparat za gašenje požara koje imate na stubištima, zdrobio staklo i s njim je dosta toga pogasio”, priča Jembrih.

Samo zbog nemara, 650 stanara s ovog ulaza zahvaljujući toj snalažljivosti izbjeglo je tragediju.

 

 


Komentari