Zbog gužve na Velesajmu, oglasili su se iz Štampara: ‘Cijepljenje se organizira prema uobičajenoj organizaciji rada, nema većih zastoja’

Foto: Tanja Novak

Nakon poveće gužve koja se stvorila danas na Velesajmu, očitovali su se iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar.

“Iako je danas zabilježen nešto veći interes za cijepljenjem protiv bolesti COVID-19 na cjepnom punktu Velesajam, napominjemo kako se cijepljenje organizira prema uobičajenoj organizaciji rada i rasporedu te kako nema većih zastoja u provođenju istoga. Nešto je manji broj studenata, zbog blagdana, ali i dalje je na Cjepnom punktu svakodnevno prisutno 12 trijažnih timova” stoji u priopćenju.

Ističu kako je danas bilo naručeno nešto više od tisuću osoba, ali s obzirom da je javni poziv za cijepljenje svim dozama i svim dostupnim vrstama cjepiva protiv bolesti COVID-19 i dalje u tijeku, kažu kako ne mogu utjecati na to koliko će osoba doći i kojom će brzinom oni moći biti cijepljeni.

“Napominjemo da su svi zainteresirani građani koji su danas do 12 sati došli na cijepljenje, bili cijepljeni. Ukupno je cijepljeno 1.610 osoba. Još jednom naglašavamo da se građani mogu doći cijepiti i bez prethodne najave, međutim prednost imaju oni koji su se naručili putem jedne od dostupnih paltformi” napominju iz Štampara.

Naručiti se može putem platforma cijepise.zdravlje.hr, sustav e-građani te dostupnog Portala zdravlja ili slanjem elektroničke pošte na adresu [email protected].

Raspored lokacija na kojima se građani u gradu Zagrebu mogu cijepiti, kao i termina u kojima se mogu cijepiti, dostupan je na linku.


Komentari