ZBOG BRZOG ŠIRENJA KORONE Priprema se aktiviranje Arene Zagreb za prihvat covid-bolesnika

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Ministar zdravstva Vili Beroš, na sjednici Vlade govorio je o epidemiološkoj situaciji. Na samom početku otkrio je statističke podatke.

“Udio zaraženih je 33,77 posto. U bolnici je 1.321 osoba, a pomoć respiratora potrebna je za 160 pacijenata”, rekao je Beroš i otkrio da je na jučerašnjem sastanku ekspertne skupine da sve zagrebačke bolnice dobivaju kapacitete za oboljele od koronavirusa.

Ova odluka donesena je zbog rasta broja novozaraženih i samim time porasta broj hospitaliziranih.

“Popunjenost bolnica u Zagrebu je visoka, treba povećati broj kreveta pa i na intenzivnoj njezi. KBC Zagreb, Sestre Milosrdnice i Dubrava će povećati broj kreveta, a Sveti Duh i Merkur će biti u stanju pripravnosti”, izjavio je resorni ministar.

Otkrio je i da se zbog brzog širenja virusa ponovno priprema aktiviranje Arene Zagreb za prihvat covid-bolesnika.

“Predlaže se i otvaranje tzv. covid ambulanti”, dodao je Beroš i upozorio da je preko 70 posto necijepljenih među zaraženima i preminulima.

“Ubrzano širenje epidemije je očekivano, na što smo upozoravali. Zdravstveni sustav se priprema na novi pojačan priljev pacijenata”, poručio je Beroš i dodao da se uz cijepljenje mogu izbjeći mnoge hospitalizacije i smrti mogu izbjeći.


Komentari