‘ZBILJA SAM ČUDOVIŠTE’ Mirela Holy progovorila o prozivkama: ‘Ta lavina je potpuno politički motivirana’

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Drama oko riječi “dotepenec” koju je Mirela Holy iskoristila u raspravi na Twitteru ne prestaje, a o prozivkama uvrijeđene javnosti koje već nekoliko dana ne prestaju ponovno se oglasila nekadašnja ministrica u vladi SDP-a i članica tima Joška Klisovića, SDP-ovog kandidata za gradonačelnika Zagreba.

“Ja sam namjerno koristila izraz dotepenci, jer sam svjesna da on ima pejorativno značenje. Željela sam tako te ljude staviti na stup srama, jer tamo i trebaju biti. Žao mi je što su ljudi iz političkih razloga to izvrnuli na način kako ja to nisam zamislila u svojoj komunikaciji na Twitteru”, rekla je Holy danas za N1, dodavši da je i ona trpjela uvrede.

“Bila sam odvratno medijski cipelarena, bez ikakvog konkretnog razloga”, rekla je.

Još prije nekoliko dana Holy nam je pojasnila da je kontekst “dotepenca” krivo protumačen i da se odnosio na ljude iz drugih gradova Hrvatske koji su se “dotepli” u Zagreb i cijepili prije reda.

“Kome da se ispričam, Slavku Liniću, Borasu, Jambu? Da se njima ispričam?” upitala je i  kazala da je ono što je ona napisala potpuno normalna društvena kritika.

“Njih nitko nije pozvao da se ispričaju, a mislim da bi se upravo oni trebali ispričati, zato što od nas prave građane drugog reda”, rekla je Holy.

Objasnila je da se dogodio spin u kojemu se njezina izjava okretala protiv nje, a čemu su se priključili i brojni istaknuti ljudi.

“Ta lavina je potpuno politički motivirana, ima politički motiv, jer je Joško Klisović rekao da ću ja biti u njegovom timu. To znači da me on pozvao da mu pomognem u programskom smislu, u dijelu programa koji se odnosi na zeleni razvoj, na kreativne industrije, to uopće ne znači da ću biti kandidatkinja niti mi je ambicija biti na listi. Ne vidim u kojem bi se kontekstu taj moj tvit iskoristio za to, jer ja nisam kandidatkinja na ovim izborima”, objašnjava.

Smatra i da je prestrašno da se stvorila takva medijska haranga oko, kako navodi, usputnog tvita.

“Mene su cipelarili oni koji su sami izazvali ovakvo stanje. To se odnosi na ljude iz HDZ-a, koji su stvorili ovaj problem prekorednog cijepljenja. Ne proziva se njih, nego se proziva mene što sam upozorila na takvu praksu. Pa zbilja sam čudovište”, zaključuje Holy.

 

 

 


Komentari