ZAVRŠEN INTERLIBER: Gradonačelnik ponosan na rekordan broj posjetitelja ove manifestacije

Screenshot/Zagreb.hr

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo ovogodišnjom manifestacijom.

Završen je još jedan Interliber. Na sajmu su ove godine sudjelovali izlagači iz brojnih zemalja, a Interliber je postigao rekordan broj posjetitelja. Gradonačelnik Milan Bandić ponosan je  na velik broj mladih ljudi okupljenih na Zagrebačkom velesajmu,a zadovoljan je i što je, u odnosu na prošlu godinu, prodaja knjiga na Interliberu porasla za oko 20 posto.

Gradonačelnik Bandić naglasio je da je u današnje doba televizije i moderne tehnologije posebno važno mladim generacijama usaditi ljubav prema čitanju knjiga.

“Radi se na tome već više od deset godina, s nakladnicima koji nešto znače u hrvatskoj nakladničkoj djelatnosti. Mi smo ovdje okupili sve važnije izdavače s namjerom da mlade ljude potaknemo da dođu jer na njima svijet ostaje. Ovdje je 90 posto mladih što je jako važno jer treba steći navike čitanja .”, rekao je gradonačelnik.

Podsjetimo, ovogodišnji Interliber otvario je i galeriju paviljona 5 gdje su se svakodnevno održavala druženja s autorima te različiti kreativni i edukativni programi: radionice stripa, crtanja, igara, zabavno čitanje lektire.

>>>BUDUĆNOST KNJIGE NIJE UGROŽENA: Kultni sajam je i ove godine oduševio knjigoljupce! (FOTO)

 

Komentari

Komentari

loading...