ZAVRŠEN 11. FESTIVAL TOLERANCIJE: Izložbe, koncerti i važne društvene teme

Festival tolerancije

Nikada bogatiji filmski program, diskusije i okrugli stolovi koji su otvorili važne društvene teme, izložbe, sjajni koncerti i tradicionalna Edukacijska jutra – za tolerantnije i sretnije društvo
Zagreb.

Dokumentaristički prikaz o fabriciranju crnačke stvarnosti u Americi nagrađivanog redatelja Raoula Pecka Ja nisam tvoj crnac i pripovjedača Samuela L. Jacksona, zadnji je film kojeg su posjetitelji mogli vidjeti na ovogodišnjem Festivalu tolerancije. Više od 70 igranih i dokumentarnih filmova, sedam diskusija, dvije izložbe, promocije knjiga i odlična glazbena događanja – festivalski program po mnogima je bio najsadržajniji i najzanimljivi do sada.

Zadnji dan festivala otvorio je važnu temu negiranja holokausta kroz film Poricanje, temeljen na hvaljenoj knjizi Poricanje: povijest holokausta na suđenju, a u kojem glumi dobitnica Oscara Rachel Weisz.

Finale je donijelo i dirljiv dokumentarac Ostati čovjek redateljice Ljiljane Mandić, diskusiju Kulturno nasljeđe kao identitet naroda, dokumentarni film Uništavanje sjećanja koji govori o kuturnom genocidu i metaforičku priču Slijepa Vaysha o djevojci s dva različita oka, od kojih lijevo oko vidi samo prošlost, a desno budućnost.

Večer je završila svirkom Edi Nulza, austrijskog benda čiji opus spaja indie rock i jazz.


Komentari