ZAVIRITE U NOVOOBNOVLJENI TUNEL GRIČ: Kroz njega će svi htjeti proći, provjerite i zašto (FOTO)

Zagreb.hr

Još samo treba urediti vanjske bočne pristupe.Završena je prva faza radova na obnovi tunela Grič. Izvedeni su radovi u vrijednosti 1.350.000 kuna,a trajali su 60 dana. Posljednji korak je uređenje vanjskih bočnih pristupa, a kada se to dovrši, tunelom će moći prošetati prvi posjetitelji.

Zagreb.hr
Zagreb.hr

Osim što će se urediti okoliš ispred bočnih ulaza, “sredit” će se i glavni izlaz, dvorište u Radićevoj 19. Stanovncima na tom kućnom broju, gadonačelnik Bandić posebno je zahvalio na suradnji i razmijevanju.

Zagreb.hr
Zagreb.hr

Sadržaje i programe koji uključuju i tunel, osmislit će Turistička zajednica Zagreba i Grad Zagreb, a prilikom toga biti će kontaktirana i struka. Oglasila se i pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i pouzetništvo, Mirka Jozić: “Tematski ćemo osmisliti ovaj prostor, a cilj je da to bude jedinstvena atrakcija kroz koju će poželjeti proći svaki turist. Tunel je ukupno dugačak oko 500m i ima dovoljno mjesta za različite sadržaje” rekla je Jozić.

Zagreb.hr
Zagreb.hr

Voditelj projekta, Ivica Blažun pojasnio je i što su sve uključivali radovi. Tu se, dakle, našlo čišćenje tunela, uređenje poda, dva nova sanitarna čvora, obnova svih instalacija, uključujući elektro-energetski razvod, razglas i sigurnosne instalacije. Osim toga, obnovljen je i drenažni sustav, a injektirane su i obloge tunela da se spriječi dovod vlage te ugrađene inox ploče za odvod kondenzata i dijela vode na oblozi. Na svih 6 ulaza stavljena su i nova vrata.


Komentari