Zaustavljena deložacija? Povukli se zaštitari koji su čuvali kuću obitelji Strjački: ‘Pravda još nije zadovoljena’

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Obitelj Strjački do subote 8. svibnja, nije mogla ući u kuću koja bila njihov dom, a sve zbog nepravedne deložacije, kažu.

Prije nešto manje od mjesec dana, 23. travnja su deložirani, nakon nekoliko neuspješnih pokušaja. Dotad su u kući živjeli Miljenka, njezin suprug Darko, sinovi Antun i Marko, snaha i unuk.

Ipak, Miljenka se unatoč bolesti nije predala te nije izlazila iz kuće jer je strahovala da će joj zaštitari zaključati vrata. Otkrila je da su oni bili uz nju cijeli dan i noć. No u subotu oko 18 sati, zaštitari su se povukli, a suprug Darko i sin Antun su ušli u kuću bez otpora.

“No pravda još nije zadovoljena jer ima još dosta obitelji s problemom kao naš. Puno ljudi iz Zaprešića nam je došlo dati podršku i bili su s nama pred kućom dok je trajala ova drama oko deložacije i našeg pokušaja da se vratimo u kuću”, rekao je Antun Strjački.  

Podsjetimo, problemi ove obitelji počinju 2007. godine nakon potpisivanja ugovora o kreditu s RBA zadrugom na iznos od 120.000 eura.

“Kredit su podigli moji roditelji. Planirali su zatvoriti 39.000 eura kredita koji su imali u drugoj banci, a ostalo utrošiti na druge potrebe i preuređenje. No ostatak kredita u iznosu od 81.000 eura nikad nisu dobili, a rate su im uredno stizale na puni iznos kredita. Dvije godine su im obećavali i zavlačili ih da će dobiti i ostatak, a onda, kad su shvatili da ništa od toga, prestali su plaćati”, objašnjava Antun za 24 sata.

Antun otkriva kako je njegova majka Miljenka onkološki pacijent te da su brat i šogorica gluhonijemi.

Cijeli slučaj komentirala je i odvjetnica obitelji, Sanja Dozet objasnivši kako je prvi ovršni postupak trajao od 2009. do 2014. godine. Kuću je za trećinu cijene na drugoj dražbi kao ovrhovoditelj kupila zadruga, a pokrenut je i postupak za iseljenje.

Tijekom ovrhe zadruga je kuću, kao i još dvadesetak nekretnina sličnog statusa prenijela na firmu Severitas. Navedena tvrtka nije bila stranka u ovršnom postupku RBA zadruge protiv obitelji Strjački. Isto tako, 2019. godine je upisano založno pravo temeljem ugovora o zajmu u iznosu od 220 tisuća eura koji podiže treća osoba.

Kako se neslužbeno doznaje iz Severitasa tvrde da im je dosta ove situacije i da su Strjački izgubili sve sporove, a oni gotovo dvije i pol godine ne mogu ući u nekretninu čiji su vlasnici.


Komentari