Zatvorili TUNELSKI PROLAZ: GRAĐANI U CENTRU ZAGREBA željezničku prugu prelaze ILEGALNO

www.geograph.org.uk

Početkom ovog tjedna, zatvoren je pothodnik ispod željezničke pruge koji je spajao Koturašku i Runjaninovu ulicu. 

Iako su stanovnici Koturaške sretni zbog rekonstrukcije i popravka ulice, koji će trajati do 20. prosinca, do kada će ulica biti zatvorena za javnost u potpunosti, čini se da drugi građani ipak nisu u potpunosti zadovoljni. Uz samu Koturašku ulicu, u potpunosti je za javnost zatvoren i tunelski prijelaz ispod željezničke pruge koji je spajao Koturašku s Runjaninovom ulicom.

Tim je tunelom dnevno prolazilo oko tisuću građana, a to su, nažalost, nastavili raditi i nakon zatvaranja tunela. S obzirom da na putu do pothodnika za pješake nema upozorenja da je zatvoren, a drugi najbliži prijelaz željezničke pruge udaljen je čak 15 minuta hoda, mnogi se odlučuju za rizičan i ilegalan prelazak preko pruge.

U HŽ-u kažu kako postoji dovoljan broj znakova koji prolaznicima izričito zabranjuje prelazak preko pruge, i tu, čini se, staje njihova odgovornost. No, postavlja se pitanje odgovornosti za eventualnu nesreću, s obzirom da pješacima nije omogućen alternativni siguran prijelaz preko pruge, a nije niti jasno zašto je pothodni prijelaz zatvoren u cijelosti, a ne samo jednim dijelom, prenosi Net.hr. 

Koturaška ulica na dijelu od Savske do Miramarske bit će zatvorena sve do završetka obnove, 20. prosinca, a promet će se odvijati alternativnim pravcima Miramarska cesta – Mihanovićeva – Vodnikova – Savska cesta te Miramarska cesta – Ulica grada Vukovara – Savska cesta, prenosi Dnevno.hr. 

 

Komentari