ZATVARANJE ROTORA SVE BLIŽE, A GRAĐANI NIKAD U VEĆEM STRAHU: ‘Opasnost prijeti djeci’

Marko Prpic/PIXSELL

”Jad i bijeda”, komentar je na Facebook grupi Savski gaj naj naj, Trokut mali raj vezano uz tribinu o regulaciji prometa za vrijeme rekonstrukcije zagrebačkog remetinečkog rotora.

Prometni stručnjaci došli su potpuno nepripremljeni i nemaju pojma što će sa Savskim gajem, najpogođenijim naseljem u cijeloj toj priči, iako je na prošloj tribini ukazano na konkretne probleme i opasnosti koje prijete u kvartu, osobito na Nehruovom trgu. Od te tribine je prošlo mjesec i pol, a odgovorni za regulaciju prometa ništa nisu napravili, piše portal zazubice.com.

U međuvremenu je prikupljeno gotovo 900 potpisa stanara koji su zatražili rješavanje problema i otklanjanje opasnosti. Najveća opasnost prijeti djeci koja se igraju u najvećem kvartovskom dječjem igralištu. Iako oko njega kruže automobili, a ulica nema niti ležećih policajaca, park prilikom nedavnog preuređenja nije ograđen sigurnosnom ogradom.

“Čak se ti isti prometni stručnjaci nisu niti maknuli iz ureda i posjetili ulicu koja veća sada ne može gutati promet, gdje još nema ležećih policajaca, a oko velikog neograđenog dječjeg parka jure automobili. I dok će se Avenija Dubrovnik opako približiti zgradama, projektantica Instituta građevinarstva Hrvatske Nataša Mujčić zvučnim zidom odbija zaštititi centralne zgrade u Gaju ispod kojih će juriti promet, kao, one su bočno položene na Aveniju pa tko šljivi stanare koji žive na njihovim istočnim i zapadnim stranama. Pozdravljam održavanje tribina, angažman i trud predsjednika Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb-Zapad Jadranko Baturić, ali ako će tribine služiti samo da se zadovolji forma, to stvarno nema smisla. I dalje stoje brojni upitnici u zraku“, piše u jednom statusu na Facebook grupi, a prenosi Večernji list.

Građani su uznemireni i činjenicom da će se iznimno prometna Avenija Dubrovnik za čak devet metara približiti prvim redovima zgrada. Posve je apsurdno da će se unatoč tome izostaviti postavljanje bukobrana ispred dvije zgrade na Nehruovom trgu, koje se nalaze uz Aveniju.


Komentari