’Zatresla se kuća, upalili se alarmi’: Istočni dio grada iznenadio glasan prasak i sve što je uslijedilo nakon njega, evo o čemu je riječ

TZ Ivan Zelina

Istočni dio grada nešto prije 15 sati iznenadio je, ali i uznemirio glasan prasak koji je između ostalog slijedila i zvonjava alarma na automobilima. Uz to, kako čitatelji javljaju Dnevnik.hr-u, navodno se i negdje zatresla i zgrada. “Zatresla se cijela kuća, prozori, sve”, govori čitateljica iz Zeline. 

Ovo podrhtavanje nije bilo rezultat novog potresa već novog probijanja zvučnog zida Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ). Piloti 191. eskadrile lovačkih aviona naime od 12 do 18 sati provode redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida, izvijestili su iz Ministarstva obrane pa dodali kako će se letovi provoditi na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na visini od 1000 do 10.000 metara. S druge strane, na području Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije odvijat će se na visini iznad 10.000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.

“Tijekom provedbe planiranih letova i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka”, govore iz MORH-a te mole za strpljenje i razumijevanje.


Komentari