Zastupniku u zagrebačkoj Gradskoj skupštini stigla prijetnja: ‘Prvo ću ti ga utjerat sa žutim kurtonom, pa onda s plavim’

Renato Petek, zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini iz stranke Naprijed Hrvatska, na svom je Facebooku prošli tjedan objavio snimku na kojoj komunalci u Kranjčevićevoj ulici smeće iz različitih spremnika ubacuju u isti kamion.

Glasnogovornica Zagrebačkog Holdinga Senka Knežević demantirala je Petekove tvrdnje i kazala da pogreške u odvajanju otpada nije bilo.

Nije točno da se različite vrste otpada odvoze u različitim kamionima, radi se o dvije identične vrste otpada. Utvrdili smo da prilikom procedure pražnjenja nije došlo do nikakve pogreške. Pražnjene su plastika i metal u isto vrijeme i nije došlo do miješanja otpada”, rekla je Knežević.

Petek je nakon toga priznao grešku, no pritom je istaknuo da to ne umanjuje činjenicu da Zagreb nije spreman na odvojeno prikupljanje otpada.

U osam mjeseci, koliko sam u Skupštini, svaki mjesec se govori o otpadu i evidentno je to da se u cijelu priču ušlo nepripremljeno“, kazao je.

No, nakon sporne snimke, Petek je na svom Facebook profilu objavio je prijetnju koju je dobio.

Prijatelju, prvo ću ti ga utjerat sa žutim kurtonom, pa onda s plavim. Da ti se zamrači i da ti bude sve ista boja. Kurtoni će biti 100% recycled“, piše u prijetećoj poruci.


Komentari