Zastupnik Renato Petek osvrnuo se na dolazak Dragana Markovića

Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Zastupnik Renato Petek na svojoj službenoj Facebook stranici osvrnuo se na poziv Milana Bandića Draganu Markoviću. Objavu prenosimo u cijelosti:

“Gradonačelnik Bandić je nedavno „u ime svih Zagrepčana“ u službeni posjet Zagrebu pozvao Dragana Markovića, predsjednika Skupštine Jagodine, grada iz središnje Srbije. Gost u Zagreb navodno dolazi sutra, 2. studenog.

Palma – spominje u službenom pozivu Markovićev nadimak g. Bandić, nadimak je dobio po vlastitom prijevozničko-trgovinskom poduzeću. Dragan Marković, prilično je kontroverzna osoba srbijanske političke scene, no, vidjet ćete, niti taj lik ipak nije dorastao našem gradonačelniku, iako u nekim stvarima ima dosta sličnosti jer se također radi o populistu s jedinstvenim instinktom za proživljavanjem.

Suradnik i intimus ratnih zločinaca, profiter i homofob

Marković je, prema nekim svjedocima, slao pomoć paravojnim okupacijskim i zločinačkim postrojbama Ražnjatovića Arkana, koje su okupirale istočnu Hrvatsku i tamo napravile brojne ratne zločine. Ražnjatović ga je navodno zauzvrat učinio „kraljem ugljena“ u Srbiji iz čega je Marković, kao monopolist i dobavljač ugljena i za Vojsku Srbije i Jugoslavije, izgradio svoje poslovno carstvo. Već 1993. Marković s notornim Željko Ražnatovićem Arkanom i još jednim ratnim zločincem koji je tijekom Domovinskog rata harao Dalmacijom, Borislavom Pelevićem, osnovao je stranku i time ušao u politički život Srbije. Poslije Arkanove likvidacije, njegov kum Pelević i naš sutrašnji gost Marković, otišli su u Srpsku naprednu stranku koja danas s Vučićev vlada Srbijom.

Sličnosti se privlače

Poslije je Marković osnovao svoju stranku, Jedinstvena Srbija, a potom bio gradonačelnik Jagodine od 2004. do 2012. godine. Tijekom obnašanja tih mandata, u Jagodini je upalio „Olimpijsku baklju“, izgradio je Aqua park i zoološki vrt sa slonovima i žirafama. Čovjek je inače tvrdio i da je zgrada koju je posjetio u Dubaiju, „najveća u Europi“, svirao je harmoniku (na play back), dijelio je novac umirovljenicima pred TV kamerama itd. itd. I Marković je veliki humanista, vodio je Arkanov humanitarni fond “Treće dete”. I Bandiću i Markoviću izjave se skoro preklapaju po pitanju neravnopravnosti i diskriminacije žena, kao i LGBT populacije.

Koliko je poznata suradnja i potpore koje gradonačelnik Bandić pruža ratnim zločincima Praljku i Kordiću, tako se i Marković nedavno hvalio i družio s generalom Lazarevićem koji je u Haagu bio optužen zbog zločina na području Kosova.

Koju će vrstu suradnje Bandić ponuditi Markoviću?

Fanovi su istih političara, Trumpa i Berlusconija. Možda pobratime stranke? Hm, možda ipak ne, jer Palma je i protiv NATO-a, a Milanka Opačić valjda još nije?

U Jagodini, prema popisu stanovništva iz 2011. živjelo 57 Hrvata. Treba li im kakva lova iz zagrebačkog proračuna? Tu je Bandić ‘doma’, svake godine on organizira odljev milijuna kuna izvan Zagreba I RH (uglavnom u BiH) bez kriterija I jasnog interesa za Zagrepčane.

Marković je bio i osnivač televizije Palma Plus koju je moglo pratiti do 5 milijuna građana Srbije, a bila je poznata po emitiranju turbo-folk spotova i tvrdih pornića. Postoji li tu mogućnost suradnje?

Samo se nadam nam ne treba dobavljač ugljena? A možda gradonačelniku Bandiću, da bi ostao „leteći“ političar neiscrpne radne energije, ne treba valjda neki drugi poticaj, koju prema nekim oporbenim izvorima iz Srbije, također možda dila Palma.

A možda za naš ZOO donese jednu svoju žirafu?

Afirmacija “Najevropljanina” Palme

Vjerujem kako će gradska uprava istaknuti da je Dragan Marković jedne godine postao „Najevroplajnin“ godine o strane Prve Europske kuće iz Beograda, a prilikom primanja nagrade, odbio je cvijeće, „jer to nije za muškarce“.

Zanima me hoće li zajedno obići novootvorenu Radničku cestu i prigodno prijeći preko „Domovinskog mosta“ ili ići na rotor, gdje se radi (i već kasni)? Hoće li Bandić gosta uputiti u izradu spomenik Franji Tuđmanu i domovini, gdje bi trebale u budućnosti dolaziti delegacije koje posjećuju Zagreb? Vrijedi li to i za ovakve koji su Arkanu pomagali prije 26 godina ratovati protiv Hrvatske?

Poruka biračima: neizlaskom na izbore, na koje redovno izlaze potkupljena vojska ovakve karikature i štetočine kao što je Bandić, nastavljamo se sramotiti i raditi štetu našem gradu i sugrađanima!

Tako do sljedeće prigode možemo “uživati” u Bandićevanju Zagreba!”


Komentari