ZASTUPNICA KOMITENATA NA BORONGAJU: ‘Gradonačelnik nam je obećao da ostajemo na ovoj lokaciji do daljnjeg’

Photo: Borna Filic/PIXSELL

Gradonačelnik Bandić sastao se u ponedjeljak s radnicima i komitentima na tržnici Borongaj.

Oko te su se tržnice lomila koplja između gradonačelnika i Davora Bernardića koji se protivio zatvaranju jer tamo radi preko 70 obrtnika i malih poduzetnika.

 

“Neprihvatljivo je da se ove ljude, koji već 20 godina žive od svog rada na ovoj tržnici, bez obrazloženja i preko noći, uklanja s lokacije koja je tradicionalna u Zagrebu. Ako pribrojimo njihove članove obitelji, oko tisuću građana Zagreba živi od ove tržnice”, kazao je Bernardić još u lipnju.

Gradonačelnik ih posjetio

U srpnju su zastupnici zagrebačke Gradske skupštine odlučili kako se tržnica Borongaj seli u Dubec. Tome su se oštro suprostavili zastupnici SDP-a koji su zajedno s HSLS-om, HNS-om i nestranačkim zastupnicima Vladimirom Ferdeljijem i Sandrom Švaljek napustili sjednicu.

U ponedjeljak, tri mjeseca kasnije gradonačelnik Bandić sastao se s trgovcima i komitentima i obećao im da nastavljaju s radom.

“Gradonačelnik nam je obećao da ostajemo na ovoj lokaciji do daljnjeg, preciznice sve dok se ne uredi prostor na terminalu Dubec”, kazala nam je Sanja Glasnović, zastupnica komitenata.

Ta odluka razveselila je sve koji rade na Borongaju,  a službeno su s poslovanjem nastavili još prošli tjedan.

trznica

>>> UKLANJA SE TRŽNICA NA BORONGAJU! Zakupci poručili Bandiću: ‘Mičete sve od čega građani imaju koristi!’

>>> SABLASNO PRAZNA TRŽNICA, A PRODAVAČICA NA ŠTANDU TVRDI: ‘Ugušili su nas centri, loši uvjeti i visoke najamnine’ (FOTO)

Komentari