Zastrašujuće! Priča još jednog djeteta sa Zarazne: Majka je došla na hitnu, nakon toga uslijedio horor

Izgleda da hrvatsko zdravstvo skoro svaki dan šokira svojom nebrigom za bolesne i nemoćne. Tragičan novi slučaj proširio se društvenim mrežama brzinom munje. Naime, radi se o klinici za infektivne bolesti Fran Mihaljević u Zagrebu.

U statusu na Facebooku piše kako je majka blizanaca bila primorana ostaviti svoju djecu u bolnici, a stanje koje je zatekla bilo je šokantno. Djeca su bila vezana za krevetiće, popišana i pokakana, a guza i intimni dijelovi tijela izgledali su kao da imaju otvorene rane.

Objasnila je da je u jednom trenutku presvlačila jednog blizanca, a nakon što je završila, htjela se pomaziti s drugim, kad je osjetila neugodan miris i zatekla mališana mokrog do pola leđa.

“Tražila sam sestru i zatekla je na odjelu kako pije kavu, rekla mi je da oni nisu tamo da ih svakih pet minuta presvlače. Ono nije crvenilo od pet minuta i to mi ne može nitko reći”, rekla je majka.

Istaknula je da su je po objavi fotografija kontaktirali svi mediji te da bi voljela razgovarati s nekim tko joj može objasniti što se dogodilo.

“Iz bolnice me nitko nije zvao. Ja sam danas kontaktirala s doktoricom, gdje i ona govori da je riječ o pet minuta, ja se s time ne slažem”, rekla je majka dječaka za N1.

Na društvenim mrežama javila se još jedna majka koja je također odlučila podijeliti svoje iskustvo u bolnici Fran Mihaljević.

Njenu objavu prenosimo u cijelosti:

“Pedijatrijska ambulanta Fran Mihaljević,

Dakle, dovodim dijete nepunih 2 god u ped.ambulantu na hitni prijam trećeg dana povišene temperature (bio je vikend i određeni pedijatar u DZ nije tada radio) gdje je pregledano i otpušteno uz dijagnozu ‘viroza’ i preporuku skidanja temperature. Vađena je samo krvna slika bez CRP-a za koji sam napomenula da se vadi. Sutradan se vraćamo jer je djetetu gore te nas opet otpuštaju s dijagnozom ‘viroza’. Nakon što je slijedeće jutro temperatura (sada već peti dan) bila 38.5 °c vraćamo se 3. puta te je napokon izvađen CRP koji je naravno bio daleko povišen. Ustanovljena je dijagnoza “bakterijska upala respiratornog sustava”, oba bubnjića u uhu otečena i crvena, dakle, upala srednjeg uha. Obzirom da je bakterija već uznapredovala ,odmah daju infuziju i antibiotik intravenozno!

Da je CRP uzet prvog puta i određena terapija antibiotikom do ovoga nebi došlo. 

Moje dijete nije imalo drugih simptoma poput kašlja,povraćanja, dijareje, osipa i slično! Samo se povremeno diralo po ušima a lječnici nisu vidjeli crvenilo bubnjića ni trazili nalaz CRPa..

Jeli problem u sustavu ili nemaru liječnika ne znam, ali neka se više vodi briga o najmanjima kako nebi završavalo kobnim posljedicama!!”, napisala je.


Komentari