Zaštitar prouzročio velik požar u Zagrebu: Evo detalja!

Ilustracija/PUZ

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom“ na štetu javnozdravstvene ustanove – izviještavaju iz PU zagrebačke.

Sumnja se da je u ponedjeljak, 29. travnja 2019. godine oko 4 sata, u Rockefellerovoj ulici, za vrijeme radnog vremena dok je obavljao poslove zaštitarske službe, došao do ulaznih vrata zgrade te ih otključao i sišao u suterenske prostorije, otvorio vrata prostorije za demineralizaciju vode i otvorenim plamenom zasad neutvrđenog izvora zapalio drveni ormar u kojem su bili arhivirani razni papiri.

Nakon toga je izašao iz zgrade i otišao do susjedne zgrade, do prostorije koja se nalazi u upravnoj zgradi, otključao ih, a potom došao do vrata pomoćne arhive, koja je otključao i ušao unutra te otvorenim plamenom zasad neutvrđenog izvora zapalio registratore na drvenim policama. Potom je, s ciljem otklanjanja sumnje sa sebe, odbacio ključeve upravne zgrade u travu, a koje je naknadno pronašao policijski službenik.

U požaru je u potpunosti izgorio ormar u sobi za demineralizaciju te je nagorio uređaj za demineraliziranje vode, dok je u arhivu u upravnoj zgradi u potpunosti izgorio dio registratora s upravno-pravnim dokumentima te dio inventara. Materijalna šteta nije utvrđena, a cijeni se većom.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.


Komentari

loading...