Zaštita od koronavirusa: Čistoća kreće s pranjem spremnika za otpad

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Djelatnici Čistoće od 23. ožujka kreću s pranjem spremnika za otpad, objavili su.

Pranje spremnika za miješani komunalni otpad, za zajednice korisnika po gradskim četvrtima odvijat će se po tjednom rasporedu, a on je sljedeći: Maksimir i Gornja Dubrava (ponedjeljak i četvrtak), Novi Zagreb istok i zapad (utorak i petak), Trešnjevka sjever i Stenjevec (srijeda i subota) i Donji grad (treća smjena, svi dani u tjednu).

“Nakon što se operu navedeni spremnici u ovim gradskim četvrtima, objavit ćemo plan za dalje”, kazali su te zamolili da se spremnici odlože na vidljivo mjesto kako bi čitav postupak neometano i što brže obavili.

Od ostalih obavijesti, iz Čistoće ističu kako će se svi poslovni procesi u podružnici Čistoća odvijati u kontinuitetu.

“Svjesni smo nastale situacije te također vodimo računa o vašem zdravlju, ali i zdravlju naših djelatnika koji obavljaju svoje poslove na otvorenome”, zaključuju.

Iz tog razloga moguća su manja odstupanja u odvozu odvojenih frakcija otpada (plastika i papir) dok će odvoz miješanog i biootpada ići sukladno dosadašnjem rasporedu.

“Ovaj tjedan odvozimo plastiku, a sljedeći papir te vas molimo da vrećice/ spremnici budu u tjednima odvoza odloženi na vidljiva mjesta”, istaknuli su.


Komentari