ZASMETAO IM ‘UBOJITI’ TRANSPARENT: Policija uklonila ogroman plakat upućen Erdoganu i Kolindi (FOTO)

prosvjed erdogan savska
Facebook

Centar za mirovne studije danas je izvisio plakat na zgradu nasuprot hotela Westin, na kojemu su na hrvatskom i turskom jeziku poslali poruku Erdoganu i Kolindi. 

Jutros su ispred zgrade hotela Westin, u kojemu se održava hrvatsko-turski gospodarski forum, članovi Inicijative Dobrodosli! i Platforme za međunarodnu građansku solidarnost Hrvatske prosvjedovali pokazujući transparent sa natpisom: “EU, prodala si dušu vragu!” 

Na taj su način htjeli upozoriti na stanje ljudskih prava u Turskoj, a na svom Facebook profilu, Centar za mirovne studije iznio je jasan stav o posjeti turskog predsjednika Erdogana Hrvatskoj. “Erdoganovim gostovanjem žmirimo na sva kršenja ljudskih prava koje uzrokuje represivna Erdoganova politika!”, stoji u objavi Centra za mirovne studije.

Nakon što su prosvjednici stajali džeći transparent na ulici u Sasvkoj, uz jako policijsko osiguranje, objesili su ga pročelje zgrade koja gleda na hotel Westin. Međutim, transparent je policija vrlo brzo uklonila, s obrazloženjem da on predstavlja prijetnju nacionalnoj sigurnosti. 

>>>OTKRIVAMO ‘SULTANA’ ERDOGANA: Tko je državnik zbog kojega Zagreb dva dana neće normalno živjeti?

>>>ZAGREBU SLIJEDI DVODNEVNI PROMETNI KOLAPS: Provjerite kako izbjeći gužvu i koji su obilazni pravci (FOTO)


Komentari