Žarko Puhovski za Zagreb.info komentira: ‘HDZ ima povjerenja samo u dvojicu ili trojicu’

Andrija Mikulić odlazi s pozicije predsjednika Gradske skupštine pa se tako nagađalo o tome tko će doći na njegovo mjesto. Ovog tjedna za tu istu poziciju predložen je Drago Prgomet.

Prijedlog zaključka o izboru predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba Drage Prgometa, na sjednicu Gradske skupštine 18. travnja, podnio je skupštinski Odbor za izbor i imenovanja, uskladivši se tako s prijedlogom Kluba gradskih zastupnika HDZ-a.

Ovo nije jedina tema o kojoj se trenutno raspravlja u političkim kuloarima. Za komentar smo se obratili poznatom političkom analitičaru i diplomiranom politologu Žarku Puhovskom koji je u svom prepoznatljivom stilu odgovorio.

Na pitanje o tome je li ovo samo način na koji HDZ Zagreb, jedan od najvećih ogranaka HDZ-a u državi, instalira svoje ljude na sve bitnije pozicije odgovorio je jednostavno.

”Ono što je po mom sudu puno važnije od toga je činjenica da je  predsjednik zagrebačkog HDZ-a čovjek koji je glavni državni inspektor. To mi se čini zapravo najvažnijom političkom činjenicom koja pokazuje da se očito nema pouzdanja ni u koga nego u dvojicu ili trojicu koji drže ogranak u rukama. Otud sve slijedi.”, komentira Puhovski.

Kada se govori o mogućoj razlici u djelovanju Mikulića i Prgometa ističe kako smatra da će Prgomet djelovati pristojnije.

”Djelovat će pristojnije po mom uvjerenju jer je on pristojniji čovjek, obrazovaniji. ali politički gabariti su zadani.”, nastavlja.

Osim ove promjene u zagrebačkoj Skupštini, osvrnuo se i na nadolazeće izbore za Europski parlament istaknuvši svoj stav o HDZ-ovoj listi kandidata.

”Ta lista zapravo ne postoji, ona je prazna. Čitava ideja je u tomu da se napravi jedna vrsta uvjetnog referenduma za Plenkovića. Dakle, tko podržava Plenkovića mora bit za HDZ odnosno tko podržava HDZ mora biti za Plenkovića- za tu listu. Vrlo je važno da bude što manje prepoznatljivih ljudi da onaj tko je u pozadini zapravo se natkrivi na čitavu listu, a to je Plenković”, završava Puhovski.

 

 


Komentari