ŽARKO PUHOVSKI UPOZORAVA: ‘Ovakva Vlada nije dugoročno održiva, lošija je od dosadašnje!’

hrt.hr

Politički analitičar Žarko Puhovski smatra kako Tihomir Orešković nema dovoljnu političku podršku.

Čelnici Domoljubne koalicije Tomislav Karamarko i Mosta Božo Petrov izvijestili kako je njihov zajednički mandatar za sastavljanje Vlade Tihomir Orešković, dosadašnji član Nadzornog odbora Plive Hrvatske. Iako o ministarstvima na sastanku u Sheratonu nisu detaljno razgovarali, optimistični su te očekuju kako će novu Vladu Hrvatska dobiti u idućih mjesec dana, a uskoro će se dogovoriti i o datumu konstituiranja Sabora.

>>> TIHOMIR OREŠKOVIĆ NOVI PREMIJER: Ovo je slogan novog predsjednika Vlade RH! (FOTO)

Međutim, čini se kako politički analitičari ovakvoj Vladi ne predviđaju dugoročan opstanak.

PUHOVSKI

”Imali smo slučaj manipulacije ustavnim ovlastima. Izmislili su priču o potpisima, potpisima bez mandatara. A sada ne znamo jesu ti potpisi vezani i uz ime mandatara. Ako imamo menadžera za mandatara, onda to otvara tri pitanja. Prvo, menadžer radi svoj posao bez izravnog utjecaja na “obično” stanovništvo – starce, djecu i ostale, dakle na ljude s kojima on do sada nije radio. Drugo, on nema iskustva. Treće, to bi bilo moguće jedino u vrijeme socijalizma i u vrijeme Tuđmana. Nameće se pitanje – tko će sada biti politbiro?”,rekao je za portal Politika Plus politički analitičar Žarko Puhovski te dodaje kako Orešković nije u stanju voditi politiku niti za to ima neposrednu političku podršku.

”Ovo nije dugoročno održivo. Pitanje je također kako će ova priča proći kod konstituiranja parlamenta? Ovo je lošije od dosadašnje Vlade”, zaključuje Puhovski.

>>> ŠOK! OTKRIVENA VELIKA SRAMOTA MOST-a: Facebook otkrio nešto o čemu niste ni sanjali! (FOTO)


Komentari