Zapričala prodavačicu kako bi on mogao krasti!

Nadzorna kamera

Vlasnik tvrtke Acrobat, Dino Kušen bavi se uvozom i prodajom finih vina, šampanjaca i drugih alkoholnih pića već 15 godina, a dosada se nije susreo s ovako drskim pokušajem krađe, kaže on za Jutarnji.hr

Krađa se dogodila prošli petak oko 16 sati, a nepoznati su počinitelji iz vinoteke ukrali tri boce šampanjca Nicolas François Billecart, 2002. Riječ je o šampanjcu koji košta oko 1500 kuna po boci, a koji je ugledni Decanter 2016. ocijenio s 99 od maksimalnih 100 bodova, više od bilo kojeg drugog šampanjca te godine.

Kako je vidljivo na snimci nadzorne kamere, s kojom lopovi ili nisu računali ili su je odlučili ignorirati, pljačku su izveli muškarac i žena u srednjim godinama. Njihova taktika bila je jednostavna – žena je prodavačicu uvukla u razgovor, a muškarac je za to vrijeme kriomice zgrabio tri boce te ih spremio u kaput.

Nadzorne kamere

Pljačka je odmah prijavljena policiji, ali još uvijek nisu dobili nikakve informacije o tome tko bi mogli biti počinitelji.

Tvrtka Acrobat već godinama drži čuvenu vinoteku Svijet vina na Prisavlju, a vinoteku u Vlaškoj 25 otvorio je 1. prosinca prošle godine.

Nadzorne kamere


Komentari