ZAPOČEO TEOLOŠKO-PASTORALNI TJEDAN: ‘Neophodnost dijaloga i pomirenja u hrvatskom društvu’

Trajat će do 26. siječnja, a ovogodišnja tema je ‘Neophodnost dijaloga i pomirenja u hrvatskom društvu’.

Započeo je 57. teološko – pastoralni tjedan u organizaciji Katoličkog bogoslovnog fakulteta, a otvoren je 24. siječnja u Međubiskupijskom sjemeništu na Šalati.

Teološko – pastoralni tjedan znanstveni je i pastoralni skup teologa u promišljanju nad aktualnim temama koje dotiču život crkve, s ciljem trajne izobrazbe i usavršavanja nositelja raznih službi

Otvorenju Tjedna, na poziv  v.d. dekana Katoličkog bogoslovnog fakulteta prof.dr.sc. Tončija Matulića, prisustvovali su među ostalima, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, kardinal Josip Bozanić, kardinal Vinko Puljić, apostolski nuncij u RH mons. Alessandro D’Errico te ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić i predsjednik HAZU-a akademik Zvonko Kusić.


“Ova je tema jedno od najvažnijih društvenih, pa i političkih prioriteta ovog trenutka, čije nas rješavanje može usmjeriti prema boljitku hrvatske države i iskorištavanju svih njezinih potencijala i kreativnih energija, dok nas  nerješavanje vodi prema novim podjelama, stagnacijama i destruktivnosti”, rekao je gradonačelnik Bandić.

Zauzimajući se za promicanje rada za opće dobro i dobro hrvatskog naroda, gradonačelnik je istaknuo da se posljednjih godina dijelimo, svađamo, podmećemo i vrtimo u krug bez istinskog napretka, unatoč činjenice da imamo državu i potencijale kakvima se može pohvaliti rijetko koja europska država.

Komentari