Započeo je prijevoz posebnim linijama ZET-a prema grobljima

Facebook / Holding

U prometu su izravne linije:

  • Kaptol – Mirogoj,
  • Kaptol – Krematorij,
  • Kvaternikov trg – Srebrnjak,
  • Dubrava – Miroševec i
  • Dubec-Markovo polje.

Unatoč nedjeljnom voznom redu u tramvjaskom prometu, linije koje prometuju prema područjima ograničenog prometa, konkretno: 4,6,7,8,11,12,14 i 17 pojačane su dodatnim vozilima, a autobusi s Kaptola prema Mirogoju i Krematoriju kreću svakih nekoliko minuta bez usputnog zaustavljanja, odnosno odmah nakon popunjenja.
Iz Dubrave prema Miroševcu autobusi također kreću u kratkim intervalima, kao i na liniji Dubec-Markovo polje.

Osim za vozila ZET-a, osoba s invaliditetom, autotaksija te onih s posebnom dozvolom zabranjen je promet u široj zoni većih gradskih groblja te na pristupnim cestama, kako je prethodno i najavljeno.

Ljubazno molimo, poštujte privremenu prometnu signalizaciju, upute Prometnog redarstva, Policije i prometnih službi ZET-a.

Sve je spremno i za posebnu organizaciju javnog prijevoza, odnosno prijevoz putnika posebnim linijama do većih groblja. Na terminalima Kaptol, Dubrava i Dubec nema gužve, a pojačane su tramvajske linije koje dovode do ukrcajnih koridora.

Zatvaranje cestovnih koridoda za sav promet, osim za vozila ZET-a, osoba s invaliditetom, autotaksija te onih s posebnom dozvolom planirano je u 7.30 sati, a ovisno o groblju, režim ograničenja trajat će do 20, odnosno 21 sat. Neće se moći voziti dionicama koje vode do Mirogoja, Krematorija, Srebrnjaka, Miroševca i Markovog polja, a posebna regulacija bit će uspostavljena i na drugim grobljima.
Konkretno, uvodi se zabrana prometa u Aleji Hermana Bollea, Mirogojskom od Rockefellerove do Aleje Hermana Bollea te Remetskom cestom i Kamenitim stolom. Bit će onemogućen promet Kaptolom, jednosmjerno će se voziti kroz Novu ves, od Vrančićeve do Degenove u smjeru juga. Skretanje iz Ribnjaka lijevo u Degenovu je zabranjeno tijekom posebne regulacije prometa.
Zabrana prometa vrijedi i Bijeničkom od Srebrnjaka do Laščinske kod kbr. 144 te Laščinskom, od Laščinskog Borovca do Bijeničke. Jednosmjerno će se voziti Bijeničkom od Aleje Hermana Bollea do Srebrnjaka, kao i u ulici Srebrnjak od Bijeničke do kružnog toka na Petrovoj.
I u Dubravi, na prilazima Miroševcu, pripremaju se prometna preusmjeravanja i zatvaranje cesta. Neće se bez dozvole moći prometovati Ulicom Rudolfa Kolaka od Ljubijske do Grižanske, u Grižanskoj, od Ul. Mirka Deanovića do Rudolfa Kolaka, Novačkom od Potočke do Ulice Pesteri, u Aleji tišine, Mirnoj ulici, Mramornom prilazu, u zoni raskrižja Oporovečke i  R. Kolaka, Grižanskom te kroz raskrižja sa ulicama koje izlaze na Grižansku između Malekove i R. Kolaka.
Posebna regulacija prometa obuhvaća i zabranu prometa Vugrovečkom od Varaždinske do groblja Markovo polje te u Aleji mira, osim za vozila s dozvolama.
Očekuje se kako će posebna regulacija prometa u zoni Srebrnjaka, Miroševca i Markovog polja završiti oko 20 sati, a na Kaptolu nešto kasnije. Uspostava redovnog režima ovisit će o operativnim procjenama.
U zoni većih gradskih groblja promet će biti ograničen, odnosno dopušten isključivo vozilima ZET-a, autotaksijima, vozilima invalida i onima s posebnim dozvolama. Zabrana prometa od 7.30 do 21.00 uvodi se u Aleji Hermana Bollea, Mirogojskom od Rockefellerove do Aleje Hermana Bollea te Remetskom cestom i Kamenitim stolom.

Promet autotaksi vozilima do Mirogoja dozvoljen je samo iz smjera Mirogojske i ulicom Hermana Bollea u smjeru Bijeničke.

Autotaksi vozilima zabranjeno je skretanje lijevo Remetskom cestom iz smjera Krematorija prema arkadama na Mirogoju. Iz smjera Krematorija, u zoni raskrižja Remetska/Mirogojska obavezno je kretanje ravno – u smjeru prema jugu.

Tijekom posebne regulacije prometa zabranjen je promet u Ulici Kaptol svim vozilima, osim autobusima ZET-a, a uvodi se jednosmjeran promet kroz Novu ves, od Vrančićeve do Degenove u smjeru juga. Skretanje iz Ribnjaka lijevo u Degenovu je zabranjeno tijekom posebne regulacije prometa.

Zabrana prometa vrijedi i Bijeničkom od Srebrnjaka do Laščinske kod kbr. 144 te Laščinskom, od Laščinskog Borovca do Bijeničke. Jednosmjerno će se voziti Bijeničkom od Aleje Hermana Bollea do Srebrnjaka, kao i u ulici Srebrnjak od Bijeničke do kružnog toka na Petrovoj. Desno skretanje iz kružnog toka kod Petrove u Srebrnjak je onemogućeno, osim za vozila ZET-a, a nije dozvoljeno parkiranje na Bijeničkoj od Aleje Hermana Bollea do Srebrnjaka.

Zabrana prometa uvodi se u Ulici Rudolfa Kolaka od Ljubijske do Grižanske, u Grižanskoj, od Ul. Mirka Deanovića do Rudolfa Kolaka, Novačkom od Potočke do Ulice Pesteri, u Aleji tišine, Mirnoj ulici, Mramornom prilazu, u zoni raskrižja Oporovečke i  R. Kolaka, Grižanskom te kroz raskrižja sa ulicama koje izlaze na Grižansku između Malekove i R. Kolaka. Zonom zabrane mogu prometovati isključivo vozila ZET-a, autotaksi vozila i vozila s posebnom dozvolom.

Posebna regulacija prometa obuhvaća i zabranu prometa Vugrovečkom od Varaždinske do groblja Markovo polje te u Aleji mira, osim za vozila s dozvolama.

Očekuje se kako će posebna regulacija prometa u zoni Srebrnjaka, Miroševca i Markovog polja završiti oko 20 sati. Uspostava redovnog režima ovisit će o operativnim procjenama.

TRAMVAJSKI PROMET

Na tramvajskim linijama 2, 5, 9, 13 i 15 primjenjuje se uobičajeni nedjeljni vozni red, dok će na linijama čije trase dovode do zone posebne regulacije prometa, odnosno na linijama 4, 6, 7, 8, 11, 12, 14 i 17 prometovati veći broj tramvaja u odnosu na nedjeljni raspored.

Izvanredne autobusne linije putnike će od 8 sati prevoziti s Kaptola do Mirogoja i Krematorija, s Kvaternikovog trga do Srebrnjaka, iz Dubrave do Miroševca te iz Dupca do groblja u Markovom polju. Prometovat će i linija Podsused (centar) – Poljanica – Gornja Bistra.

PROMET NA KAPTOLU, PREMA MIROGOJU I KREMATORIJU

Autobusi će polaziti nakon popunjenja, bez usputnog zaustavljanja na stajalištima redovnih linija, dok će se linija za Krematorij zaustavljati na stajalištu u neposrednoj blizini arkada, odnosno u zoni kružnog toka na Mirogoju.

Prema Kaptolu autobusi će se usputno zaustavljati i na Mirogoju, odnosno na privremeno uspostavljenom stajalištu na Remetskoj cesti, u zoni raskrižja s Mirogojskom cestom.

Ulazak putnika u autobuse za Mirogoj i Krematorij bit će na Kaptolu, na ulaznim stajalištima redovnih autobusnih linija. U suprotnom smjeru, ulazak putnika u autobuse za Kaptol bit će na Mirogoju ispred mrtvačnice, a kod Krematorija, kod ulaznog stajališta redovne autobusne linije Kaptol – Mirogoj – Krematorij. Izlazak putnika na Kaptolu bit će na izlaznom stajalištu redovnih linija, na Mirogoju ispred glavnog ulaza na groblje, a ispred Krematorija na izlaznom stajalištu redovne linije.

Izvanredna autobusna linija 297 (Kvaternikov trg – Srebrnjak) prometovat će 8 do 21 sat, a zaustavljat će se na stajalištu Srebrnjak/Petrova ulica.

Ulazak putnika u autobuse za Srebrnjak bit će na peronu linije 201 Kaptol – Kvaternikov trg, a izlazak na zapadnom dijelu Heinzelove ulice. Ulazak putnika u autobuse za Kvaternikov trg bit će u zoni raskrižja Bijeničke ceste s Ulicom Srebrnjak, na putničkom peronu autobusnog okretišta. Izlazak putnika na Srebrnjaku bit će na Bijeničkoj cesti, istočno od raskrižja s Ulicom Srebrnjak.

Zbog posebne regulacije prometa neće prometovati linije 106 (Kaptol – Mirogoj – Krematorij) i 201 (Kaptol – Kvaternikov trg).

Autobusne linije 203 (Svetice – Vinec – Krematorij) i 226 (Kaptol – Remete – Svetice) prometovat će redovnom trasom do Krematorija, a u slučaju nemogućnosti prolaska bit će skraćene do Remeta, odnosno Vineca.

Tijekom posebne regulacije prometa mijenja se trasa redovne autobusne linije 105 (Kaptol – Britanski trg). Prema Britanskom trgu autobusi će voziti na relaciji Kaptol – Zvonarnička – Degenova – Ulica Medveščak – Gupčeva zvijezda – Vrančićeva – i dalje uobičajenom trasom. Uspostavit će se i privremeno stajalište u Vrančićevoj ulici, u zoni raskrižja s Medvedgradskom ulicom. U smjeru Kaptola autobusi će voziti uobičajenom trasom.

LINIJE TERMINALA DUBRAVA PREMA MIROŠEVCU

Izvanredna autobusna linija 299 (Dubrava – Miroševec) prometuje od 8 do 20 sati, bez usputnog zaustavljanja.

Ulazak putnika u autobuse za Miroševec bit će sjeverno od izlaza s terminala Dubrava, na istočnom kolniku Avenije Gojka Šuška. Ulazak putnika na Miroševcu bit će na istočnom dijelu kolnika Mramornog prilaza.

Izlazak putnika u Dubravi bit će na izlaznom stajalištu na zapadnom dijelu terminala, a na Miroševcu bit će na Aleji Tišine, u zoni raskrižja sa Žitnom ulicom (ulaz na parkiralište groblja).

Ulazak putnika na Miroševcu obavljat će se na istočnom prometnom traku kolnika Mramornog prilaza, na dijelu od Topolovečkog priključka do Ulice Vladimira Jurčića.

Linije 206 (Dubrava – Miroševec) i 210 (Dubrava – Studentski grad – Klin) neće prometovati, dok će se autobusna linija 230 (Dubrava – Granešinski Novaki) od 7.30 do 21 sat pojačati dodatnim prijevoznim kapacitetima. Autobusna linija 209 (Dubrava – Čučerje) polazit će s perona 1 terminala Dubrava.

DUBEC – GROBLJE MARKOVO POLJE

Izvanredna autobusna linija 298 (Dubec – Markovo Polje) prometovat će od 8 do 20 sati

Autobusi će se zaustavljati samo na stajalištima u Sesvetama (Zagrebačka – Bistrička) i u Popovcu (Vugrovečka – Varaždinska).

Ulazak putnika u autobuse za Markovo Polje bit će na terminalu Dubec, na ulaznom stajalištu s kojeg uobičajeno polazi linija 274, a ulazak putnika za smjer prema Dupcu bit će na sjeverozapadnoj strani parkirališta, između groblja i Aleje mira.

Izlazak putnika iz autobusa na Markovom polju bit će na sjevernoj strani parkirališta, između groblja i Aleje mira, a  na terminalu Dubec bit će na izlaznom stajalištu redovnih linija.

Redovna autobusna linija 267 (Dubec – Markovo Polje) neće prometovati.

Iz Dupca, za vrijeme izvanredne organizacije prometa, autobusi linije 224 (Dubec – Novoselec) polazit će s perona 5, autobusi linije 270 (Dubec – Sesvete – Blaguša) s perona 8, a autobusi linije 274 (Dubec – Sesvete – Laktec) s perona 7.


Komentari