Započeli Dani okusa: Tradicionalna jela Zagrebačke županije po posebnim cijenama

Foto: Slavko Midzor/ Pixsell

Započeli su Nacionalni Dani okusa hrvatske tradicije u organizaciji 11 županijskih turističkih zajednica i u suradnji s lokalnim ugostiteljima, koji će uz posebne cijene u idućih 14 dana nuditi tradicionalna jela, izvijestili su u ponedjeljak iz Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Foto: Turistička zajednica Zagrebačke županije

U manifestaciju su uključeni ugostitelji čiji objekti nose oznaku/standard “Okusi hrvatske tradicije“, a pokrovitelj je Ministarstvo turizma i sporta, navode iz TZZŽ, koja je s još deset županijskih TZ-a uključena u projekt.

Ljubitelji dobre hrane u idućih 14 dana u 108 ugostiteljskih objekata diljem Hrvatske moći će uživati u lokalnim jelima spravljenim od tradicionalnih namirnica i po tradicionalnim recepturama. Svaki će objekt u ponudi imati po dva menija od tri slijeda. Popis restorana koji sudjeluju može se vidjeti na www.okusi.hr

“Lokalna gastronomija, sa svojim okusima i mirisima, kao dio kulture, baštine, običaja i svakodnevnog života ljudi, u svijetu se sve više ističe kao nezaobilazna sastavnica turističke ponude. Kao vrijednost i nova kvaliteta koja pruža doživljaje nečeg što je drugačije, a to je, nema sumnje, ono lokalno, izvorno i tradicijsko. Stoga svi ovim projektom želimo utjecati na očuvanje i promicanje identiteta i tradicije te imidža naših zelenih destinacija”, poručila je direktorica TZZŽ Ivana Alilović.

Foto: Turistčka zajendica Zagrebačke županije

S područja Zagrebačke županije sudjeluje 12 objekata, nosioca standarda Okusi tradicije zagrebačkoga kraja. U navedenom razdoblju moći će se uživati u tradicionalnim gastronomskim specijalitetima zagrebačkoga kraja u sljedećim objektima: Bistro Babriga (Velika Gorica), Ekopark Krašograd (Pisarovina), Hotel Princess (Jastrebarsko), Restoran Ivančić (Jastrebarsko), Izletište Suhina (Sveta Nedelja), Restoran Samoborska klet (Samobor), Seoski turizam Kezele (Ivanić-Grad), Seosko domaćinstvo Stara preša (Šenkovec), Izletište Vina Kos-Jurišić (Sveti Ivan Zelina), Restoran Mon Ami (Velika Gorica) i Vinogradarska kuća Braje (Jastrebarsko).

Komentari