ZAPAMTITTE VUKOVAR! Maraton iz Zagreba do Vukovara vozit će i biciklistica iz Srbije

www.flickr.com
U organizaciji Dobrovoljnog biciklističkog društva Potepuh iz Zagreba, a pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, u nedjelju 15. studenog 2015. u 9 sati s Jelačićevog trga u Zagrebu, četrdeset troje biciklistica i biciklista kreće na 4. Biciklistički maraton Zagreb-Vukovar. Tom tradicionalnom vožnjom već četvrtu godinu zaredom obilježavamo obljetnicu pada Grada heroja, sjećajući se svih nedužnih žrtava stradalih tijekom opsade i razdoblja okupacije, te odajući počast hrvatskim braniteljima poginulima u obrani Vukovara.

Prve dvije godine put se dijelio na dva dana, no prošle i ove godine težina rute prilagođena je većem broju sudionika, pa se tako prva etapa vozi od Zagreba do Kutine (oko 80 km), drugi dan od Kutine do Orubice (oko 90 km), a treći dan od Orubice do Vukovara (oko 155 km).

Na samu obljetnicu sloma obrane Vukovara, sudjelovat će i u Koloni sjećanja te tako odati počast hrvatskim braniteljima palima u obrani Grada heroja, žrtvama Ovčare i svim ubijenima tijekom razdoblja okupacije.

Iako je većina sudionika iz Zagreba i Zagrebačke županije, voze i biciklisti iz Karlovačke, Krapinsko-zagorske, Sisačko-moslavačke, Splitsko-dalmatinske i Zadarske županije. Najstariji sudionik ovogodišnjeg Maratona ima 68, a najmlađi  26 godina. Među sudionicima je čak pet žena, a svake godine sudjeluje najmanje jedan sudionik iz inozemstva, a taj običaj nije prekinut ni ove godine, kada po prvi put vozi i biciklistica iz Republike Srbije.

Kako bi cijeli put protekao što sigurnije i sa što manje problema, uza sve mjere sigurnosti koje DBD Potepuh kao organizator uvijek poduzima, i ove godine cijelim putem imaju policijsku pratnju.


Komentari

loading...
-->