‘Žao mi je što se nećemo sučeliti na lokalnim izborima’ Tomašević komentirao odlazak Milana Bandića

Photo: Juruca Galoic/PIXSELL

Iznenadna smrt zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića šokirala je cijelu Hrvatsku, te rastužila brojne Zagrepčane. Bandić je dužnost gradonačelnika obnašao više od 21 godinu, osvojivši čak šest mandata. Išao je u utrku za sedmi mandat, a kako bi prošao u toj bitci nažalost nećemo doznati.

Njegov najveći politički rival na ovogodišnjim izborima bio je Tomislav Tomašević iz platforme Možemo! koji je izrazio žaljenje zbog smrti gradonačelnika.

“Šokirala me vijest, zadnjih put vidio sam ga u ponedjeljak na sjednici predsjedništva gradske skupštine na kojoj smo razgovarali kako pomoći građanima kojima su kuće stradale u potresu određene za rušenje“, rekao je novinarima Tomislav Tomašević.

“Ovim putem izražavam sućut. Dugogodišnji sam politički protivnik gospodina Bandića i žao mi je što se nećemo sučeliti na skorim lokalnim izborima”, dodao je.

No, unatoč upornom inzistiranju novinara odbijao je išta reći o Bandićevom političkom naslijeđu.

“Danas bih izbjegao pričati o liku i djelu Milana Bandića jer nije primjereno govoriti. Političko naslijeđe je teško, problemi su veliki, ali o tome na koji ćemo način riješiti probleme kako bi život građana bio što bolji govorit ćemo u kampanji a ne danas”.

Dodao je tek da ne očekuje probleme u funkcioniranju grada.


Komentari