’Žao mi je, ali…’: Tomašević prokomentirao isplate sredstava školama, kašnjenje je bilo jako veliko, vuče se četiri mjeseca

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Da grad kasni u isplati sredstava školama, objavio je Jutarnji list kojem su ravnatelji škola potvrdili da su zadnji novac od Grada za pokrivanje troškova energenata primili u kolovozu za ožujak, zadnja refundacija prehrane stigla je u rujnu za travanj, a tek ovoga tjedna na račune su im sjeli materijalni troškovi za zadnji mjesec prošle školske godine.

Istaknuli su i kako su kašnjenja do sada bila uobičajena, ali da nikada nisu bila ovako duga. Iz škola se boje ovrha.

Prema procjeni upućenih, mjesečno bi grad trebao školama isplaćivati ukupno oko 10 milijuna kuna za račune, materijalne troškove i prehranu učenika u čijoj subvenciji sudjeluju i roditelji.

Sada je sve to prokomentirao i gradonačelnik Tomislav Tomašević gostujući u emisiji Radio Sljemena. Navodi naime kako su ih kašnjenja dočekala i kada su preuzeli vlast. Nisu, rekao je, bili plaćeni čak ni neki troškovi za siječanj.

“Kašnjenje je bilo jako veliko, više od četiri mjeseca. Prije nekoliko dana, prije nego što je članak u Jutarnjem izašao, su plaćeni troškovi za lipanj, kašnjenje je sada dva do tri mjeseca što, s obzirom na otežanu likvidnost koja nije tajna i o kojoj govorimo od početka, je očekivano”, govori dalje pa zaključuje kako su kašnjenje smanjili u odnosu na ono koje su zatekli.

“To ćemo još više smanjivati do kraja godine. U tu svrhu je i ovaj kredit koji je najavljen od strane Vlade prije mjesec dana, za povećanje likvidnosti vezano uz obnovu škola. Mi plaćamo izvođače radova, a da još nismo povukli taj novac iz Fonda solidarnosti, kredit će nam olakšati likvidnost. Žao mi je što se to događa, ali problemi će se smanjivati”, naveo je.

Komentari