BURNO U POGLAVARSTVU Korlaet optužio Lovrića da krši etički kodeks pa dobio ‘papren’ odgovor

Foto: Zagreb.info

Ivica Lovrić dao je ostavku na mjesto pročelnika za obrazovanja u trenutku primopredaje vlasti Tomislavu Tomaševiću. To je napravio jer mu pokojni Milan Bandić zbog brojnih USKOK-ovih optužnica nije mogao dati trajni mandat već ga je produljivao godinu za godinom. U međuvremenu Bandić ga je imenovao svojim savjetnikom za nemalu plaću od 18 tisuća kuna, a tu poziciju naslijedio je i kada je Tomislav Tomašević postao gradonačelnik.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Ivica Lovrić posljednjih dana aktivan je opet u gradskoj politici i to zbog ukidanja mjere roditelj – odgojitelj. Naime, zajedno s udrugom U djeci je budućnost predao je tužbu Visokom upravnom sudu zbog izmjena te mjere. Kazao je Lovrić u trenutku predaje da je kao Tomaševićev nasljednik – savjetnik, vjerojatno u dobroj mjeri, savjetovao gradonačelniku Tomaševiću da ne ukida mjeru. No, Tomašević nije poslušao, mjera je revidirana i spremna za ukidanje, a korisnici podržani Lovrićem zadovoljštinu će tražiti na sudu.

No, kako je danas u eteru Radio Sljemena rekao zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet – Ivica Lovrić je prekršio etički kodeks.

Foto: N1 screenshot

“To je jedan potpuni apsurd i mislim da on time ozbiljno krši etički kodeks ustanove u kojoj radi i mislim da je on i sam toga svjestan, a kako će se stvari odvijati dalje, pratite”, rekao je Korlaet.

“Mislim da je tom izjavom zamjenik gradonačelnika Korlaet upravo prekršio etički kodeks Grada Zagreba jer je uputio jednu pomalo neizravnu prijetnju zaposleniku i kolegi iz Gradske uprave i prema tome mislim da je to neprimjereno”, odgovorio je Ivica Lovrić.

“Osobno ću se znati nositi s time”, nastavio je Lovrić i dodao da je spreman i dalje javno istupati i braniti svoje pravo na slobodu misli i na slobodu govora.

“Ja to ne radim kao zaposlenik Gradske uprave nego kao građanin”, zaključio je Ivica Lovrić.


Komentari