ZAMJENIK ALEMKE MARKOTIĆ O STANJU U ZARAZNOJ Imamo hospitalizirane trudnice i jedno dijete

Zoran Barušić, zamjenik Alemke Markotić na mjestu šefice Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu, komentirao je za RTL danas stanje s koronom na toj klinici.

Rekao je da na odjelu imaju oko sto bolesnika zaraženih covid-om, hospitaliziranih trudnica, ali i jedno dijete:

“Ono što pratimo cijelo vrijeme, pa tako i u ovom valu, to je izrazito velik broj onih mlađe odnosno srednje dobne skupine”

Od ostalih pacijenata Barušić navodi da ih je veliki broj necijepljenih, a “samo mali broj je onaj koji je cijepljen ili mu je nepoznat cijepni status, ali to su zapravo sve praktički necijepljeni bolesnici.”

Bore se s četvrtim valom

“Sve ovisi o broju onih koji su teško bolesni i kako se situacija razvija od dana do dana, ali mi taj broj bolesnih koji će umrijeti ćemo vidjeti u sljedećim danima generirano zapravo iz ove cijele epidemiološke situacije koja je zapravo loša još uvijek”, rekao je Barušić ističući da je i jedna osoba na njihovom odjelu preminula.

Podsjetio je i na to da iako se smatra da smo pri kraju četvrtog vala peidemije, da se na Klinic za zarazne bolesti bore s covidom od kojeg su se pacijenti zarazili čak – dva tjedna ranije.

“Još uvijek moramo osjetiti rezultate velikog broja oboljelih koji su se generirali zadnjih 10-ak dana, dva tjedna. Što će biti u danima koji slijede, vidjet ćemo, međutim mi smo puni u ovome trenutku, praktički nemamo slobodno mjesto i dokle god bude tako na nama će biti da ne možemo reći da je situacija imalo bolja.”

 

Komentari