‘ZAJEDNIČKIM SNAGAMA PROTIV RAKA’: Rijeka građana sudjeluje u humanitarnoj utrci ‘Terry Fox Run’ (VIDEO)

Facebook

U čast Terry Foxa i njegovog nasljeđa u borbi protiv raka, Maraton Nade, godišnje događanje za trkače/hodače/bicikliste i sve ostale dobre volje održati će se 25. rujna uz moto “Zajedničkim snagama u borbu protiv raka”.

Prikupljene donacije namjenjene su Institutu Ruđer Bošković u svrhu istraživanja. Program počinje u 14h, a trka u 16h. Duljina staze je 6,3 km.

Svrha je ove akcije prikupljanje sredstava za istraživanje raka u Hrvatskoj te podizanje svijesti građana o ovoj bolesti. Od svog početka humanitarna trka na Jarunu okupila je više od 75.000 sudionika, a oni su uz tvrtke-donatore zaslužni za prikupljanje gotovo 4,9 milijuna kuna.

Organizatori se nadaju da će ove godine, uz pomoć svih građana koji se uključe u akciju, uspjeti ostvariti ovogodišnji cilj i premašiti ukupan iznos od 5 milijuna kuna ukupno prikupljenih u 16. godina obilježavanja utrke u Hrvatskoj. Cjelokupan iznos prikupljen u okviru ovogodišnjeg, jubilarnog izdanja akcije bit će doniran Institutu Ruđer Bošković, za znanstveni projekt koji ima za cilj istražiti najbolju kombinaciju citostatika u liječenju zloćudnih tumora.

 

U središnjem događanju ove humanitarne akcije, trci na Jarunu, u nedjelju 20. rujna mogu sudjelovati svi zainteresirani građani trčanjem, hodanjem, rolanjem i vožnjom bicikla, ali i kupnjom majice Terry Fox Run.

Organizator: MPG d.o.o.

Suorganizatori i pokrovitelji: Zaklada Terry Fox u Kanadi, Kanadsko Veleposlanstvo, Hrvatska liga protiv raka, Esplanade hotel Zagreb, Media Val, Zagrebački Holding, Ministarstvo Zdravstva.

 


Komentari