Zaiskrilo zbog Tita; HDZ Trnje: ‘Bandić nas nije ništa pitao!’

FOTO: Dražen Komar

Jutros, 8. lipnja, u 8:00 sati, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić otvorio je obnovljeni park i fontanu ‘Tratinčica za Tita’.

Projekt je ovo koji je gradonačelnik najavio odmah po pristanku na preimenovanje nekadašnjeg Trga maršala Tita u Trg Republike Hrvatske.

Riječ je o malom parku u Ulici grada Vukovara ispred zgrada na kućnim brojevima 222 i 224. Tamo je početkom 1980-ih uređen spomen-perivoj “88 stabala za druga Tita” u sklopu kojega se nalazi i mala fontana “Tratinčica za druga Tita”, nazvana tako jer svojim oblikom podsjeća na taj cvijet.  Na prednjoj strani nosi natpis “Tratinčica za Tita”, a na stražnjoj stoji poruka: “Ponosni smo da smo živjeli u doba tvoje”.

Po pitanju obnove parka i fontane oglasili su se i iz HDZ – a Trnje te su istaknuli kako se “radi se o nepoštivanju i zaobilaženju dobre demokratske prakse”.

Priopćenje HDZ – a Trnje prenosimo u cjelosti:

Budući da smo svjedoci završetka obnove,,Titove tratintiče” u Vukovarskoj ulici, mi kao vijećnici (potpredsjednik i vijećnik) Hrvatske Demokratske Zajednice u vijeću gradske četvrti Trnje smo dužni ograditi se od ovog isključivo gradonačelnikovog projekta.

Na sjednicama vijeća VGČ Trnje nije bilo rasprave o navedenoj obnovi iako se radi o ne tako maloj investiciji na području našeg Trnja. Mišljenja smo da se uloženi novac mogao puno bolje iskoristiti. Trnje već godinama vapi za infrastrukturnim projektima poput obnove oronulog i potencijalno opasnog Mosta Slobode, konačno uređenje Drinske ulice koja izgleda poput jezera nakon što padne malo kiše, konačno rješenje vodovodne infrastrukture na Trnjanskim Strugama itd…

Zbog zaobilaženja VGČ Trnje, neposredno izabranih vijećnika na lokalnoj razini, oko navedene obnove, mi vijećnici HDZ-a ćemo zatražiti hitnu sjednicu VGČ Trnje na kojoj ćemo donijeti zaključak oko ove teme te isti proslijediti Odboru za kulturu u gradskoj skupitini Grada Zagreba


Komentari