ZAHUKTAVA SE! Zagreb i županija prelaze na online nastavu, a ministar želi cijepiti prosvjetare

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, uoči sjednice vlade dao je izjavu vezanu uz cijepljenje prosvjetnih djelatnika, ali i za prelazak dviju županija na C model nastave od ponedjeljka.

Kaže kako su kampanju za cijepljenje prosvjetnih radnika već proveli u Sisačko-moslavačkoj županiji, ali kako je odaziv tamo bio svega 20 posto. Ipak, ministar se nada da će ova nova kampanja povećati interes za cijepljenje među prosvjetnim radnicima.

“Mi želimo da se procijepe u prvom redu odgojiteljice, odgojitelji i svi ostali prosvjetni djelatnici. Kad se pokrene kampanja cijepljenja, saznat će se tko se želi cijepiti. Ne možete narediti nekome cijepljenje”, izjavio je Fuchs, a prenosi N1.

Osvrnuo se i na epidemiološku situaciju i održavanje nastave uživo u školama, a pritom je rekao kako se i dalje sve dogovara s lokalnim stožerima i da se taj pristup pokazao vrlo učinkovitim.

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

“Mi smo na ovaj način uspjeli 78 posto ukupne nastave održati licem u lice. Ono što će se sada desiti, to je da ćemo u dogovoru s Gradom Zagrebom i Zagrebačkom županijom, učenici će prijeći na C model nastave kako bismo utjecali na trenutnu epidemiološku situaciju. Danas imamo 241 pozitivnog učenika, ali svejedno ćemo prijeći na C model”, zaključio je ministar.

Komentari