Zagrepčanki ispred zgrade policije ukrali bicikl: ‘Nije bilo čuvara, a kamera ne snima taj kut!’

FOTO: Ivana Ivin

“Danas mi je ispred policijske postaje u Heizelovoj ukraden bicikl”, priča nam mlada Zagrepčanka Ivana Ivin koja je, spletom nesretnih okolnosti, danas oko 14 sati ostala bez jedinog prijevoznog sredstva kojeg ima.

FOTO: Ivana Ivin

“Išla sam izvaditi vozačku dozvolu i bicikl sam ostavila ispred zgrade MUP-a. Vidjela sam da nema policajca u kućici na parkingu, ali na parkiralištu je bila kamera pa sam se osjećala dovoljno sigurnom da ostavim bicikl kojeg sam skupo platila”, govori nam.

“Bicikl je siva Kona, kupila sam ga prije godinu i pol i tada ga platila čak 8 tisuća kuna. Ne bih nikada tako skup bicikl ostavila bez nadzora. Vezala sam ga lokotom na mjesto predviđeno za bicikle i ušla u zgradu. Tamo sam obavila što sam trebala i nakon četrdesetak minuta kad sam izašla sam vidjela da mog bicikla, a ni lokota nema. Odmah sam se vratila u zgradu policije”, nastavlja ova dvadesetpetogodišnjakinja.

FOTO: Ivana Ivin

“Oni su mi tada rekli da moram pričekati policajce iz VIII. postaje, to je ona na Krugama. Njih sam pričekala i ubrzo su došli. Ispričala sam im sve i oni su sve zapisali u blokić, ali tek tada su mi rekli da moram s njima na Kruge. Ništa, sjela sam u auto i otišla s njima. Kada smo došli tamo morala sam čekati više od pola sata iako nije bilo drugih ljudi“, tvrdi.

FOTO: Ivana Ivin

Iako je u Zagrebu krađa bicikala učestala, policajci su joj rekli kako su šanse za pronalaskom izrazito niske.

“Prvo me začudilo to što nema policajca ili nekog čuvara u toj kućici na parkiralištu, ali to i mogu razumjeti. Najteže mi je što kada su mi u Heinzelovoj pokazali snimku nadzorne kamere u kadru nije bilo dijela na kojem se ostavljaju bicikli. Nema tog kuta”, priča svoju priču razočarana Ivana koja se pronalasku očajnički nada.

“Policija kaže da će učiniti što može, netko će dobiti taj predmet, ali znate kako je to s biciklima…”, tužno završava.

Ukoliko vidite bicikl sa slike, kontaktirajte Ivanu putem mail adrese [email protected]

 


Komentari