ZAGREPČANKE PRIPADNICE ISIL-a?! Srpkinja koja je bila u Siriji otkriva: ‘U početku sve je bilo u redu, a onda…’

Screenshot

Specijalno tužilaštvo njezinog je supruga Ferata Kasumovića optužilo za džihad.

Njezino ime je Makrifeta Šaćiri, Sprkinja je koja se nedavno vratila iz Sirije te otkriva kako je to živjeti na teritoriju Islamske države.

Kako je kazala, strah je bio sveprisutan, a u dalekoj Siriji vidjela je žene iz Bosne i Hercegovine, Srbije, ali i Zagreba. Kazala je kako se tamo jako bojala te da je vidjela žene iz BiH i Beograda, ali i iz Zagreba.

””Bilo je tu žena iz Francuske, Njemačke, Švicarske… Također, tu su bile žene iz Zagreba, Beograda, ali najviše ih je bilo iz Bosne”, ispričala je Šaćiri i dodala kako je s djetetom prešla iz Turske u Siriju te provela ukupno tri mjeseca u Raqqi. Romkinju u kasnim dvadesetima smjestili su u stan za žene i djecu.

“Muž mi je objasnio neke stvari u vezi sa islamom i ja sam mu se odlučila pridružiti. U početku, sve je bilo u redu, iako je bilo promjena. No, kad smo otišli u Siriju, sve se promijenilo”, ispričala je.

Jedva sam razumjela što se događa oko mene. Bila sam prestrašena i bojala sam se za sebe, ali još više za svoje dijete”, ispričala je Makfireta te dodala kako je njezin brat ubijen u borbama u Siriji, dok se ona u Srbiju vratila u veljači 2014. godine. Po povratku u Srbiju, Specijalno tužilaštvo njezinog je supruga Ferata Kasumovića optužilo za džihad, jer je vrbovao jednog državljanina Srbije koji je nakon toga, poginuo u borbama…

TERORISTI KORISTILI MOBITELE IZ HRVATSKE: Pojačane mjere sigurnosti na granicama

Nakon stravičnih napada u Bruxellesu, reagirale su i hrvatske službe sigurnost pa je tako podignuta razina sigurnosti na aerodromima i graničnim prijelazima. Hrvatske sigurnosne službe prate situaciju, te razmjenjuju informacije s ostalim službama NATO-a.

Prema izvještajima francuskih istražitelja, tajnih službi i policije o terorističkim napadima 13. studenoga 2015. u Parizu, te onih prošlotjednih u Bruxellesu, utvrđeno je kako su teroristi za pripreme napada koristili i mobitele kupljene u Hrvatskoj.

Tu sablasnu informaciju saznali su rekonstruirajući kretanje terorista i njihove pripreme za napad u Parizu, prenosi Večernji.

Podsjetimo, jučer je u Velikoj Kladuši u BiH policija pronašla određenu količinu’ TNT eksploziva, tromblone te streljivo, javljaju NezavisnePolicija je postupala u sklopu protuterorističkih aktivnosti i to u suradnji s obavještajnom agencijom, a pod nadzorom tužiteljstva Unsko-sanskog kantona. Pretraga je obavljena u petak.

>>> PAVLE KALINIĆ O NAPADIMA U BRUXELLESU: ‘Ovo je samo nastavak, a hrvatske obavještajne službe slabo surađuju s arapskim’


Komentari